• Πολιτική

  Χάρης Δούκας: Συναντήθηκε με τον Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

  Χάρης Δούκας - Εκρέμ Ιμάμογλου

  Χάρης Δούκας – Εκρέμ Ιμάμογλου


  Με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη.

  Ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας συνεχάρη τον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης για τη νίκη του στις εκλογές της 31ης Μαρτίου και τόνισε πως «είναι δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο των ιστορικών πόλεών μας». Ανέφερε επίσης ότι «οι πόλεις και οι δήμαρχοι μπορούν να διαδραματίσουν πολύ κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της ειρήνης, των συνεργιών και της προόδου για τους πολίτες».

  «Θα συνεχίσω τις επαφές μου με δημάρχους, προκειμένου στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, να επικρατήσουν οι προοδευτικές φωνές κόντρα στον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία» προσέθεσε ο Χάρης Δούκας και προσκάλεσε τον κ. Ιμάμογλου να επισκεφθεί την Αθήνα το συντομότερο δυνατό.

  Εξέφρασε επίσης τη χαρά του για τη συμμετοχή του χθες, Τρίτη, στην εκδήλωση του δήμου Κωνσταντινούπολης για την Ημέρα της Ευρώπης και τη σημερινή διμερή συνάντησή του με τον κ. Ιμάμογλου.

  Από την πλευρά του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι είναι ευτυχής που υποδέχεται τον κ. Δούκα στην Κωνσταντινούπολη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία του.

  Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης εξέφρασε την επιθυμία η συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων να φτάσει σε πολύ ισχυρά επίπεδα τόσο με επίκεντρο την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, όσο και σε επίπεδο Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40.

  «Έχω την ειλικρινή αίσθηση ότι τα καλά βήματα που ξεκινήσαμε κατά την περίοδο του κ. Μπακογιάννη θα φτάσουν σε πολύ καλύτερο επίπεδο κατά την περίοδο του κ. Δούκα» είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου και προσέθεσε: «Βλέπω ότι αυτή η φιλία και αυτή η εγγύτητα θα συνεισφέρει πολύ πολύτιμα στις δύο χώρες, τις δύο πόλεις, την εγγύς γεωγραφία, ακόμη και την Ευρώπη. Παρ’ όλο που αρχίσαμε να επικοινωνούμε πολύ πρόσφατα, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είχαμε πολύ καλό διάλογο με τον αγαπητό μου φίλο Χάρη στο Παρίσι και χθες είχε την καλοσύνη να συμμετάσχει στη δεξίωση για την Ημέρα της Ευρώπης».

  Τέλος, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Χάρη Δούκα, λέγοντας πως επιθυμεί να τον επισκεφθεί στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό.

  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Ανδρουλάκης: Nα συμμετέχουμε σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες για να καθορίζουμε εμείς το μέλλον μας

  Τσίπρας: Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μεταπολιτική που επικεντρώνεται στο να «γίνεσαι viral»

  Ισπανία: Αποστάσεις της ισπανικής κυβέρνησης από τις επιστολές υπουργού της προς εταιρείες στο Ισραήλ  ΣΧΟΛΙΑ