• Πολιτική

  Χαρδαλιάς σε ΠΟΜΑΣ: Βγάλτε τα γυαλιά της κομματικής εμπάθειας

  • NewsRoom
  Νίκος Χαρδαλιάς

  Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς


  Δριμύτατη επίθεση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς εξαιτίας δημοσιευμάτων που προέκυψαν μετά από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η οποία τον κατηγορεί για επικοινωνιακά παιχνίδια με τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του περιφερειάρχη έχει ως εξής:

  «Σχετικά με όσα απαράδεκτα και παντελώς αβάσιμα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων (ΠΟΜΑΣ), η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες, διευκρινίζουμε τα κάτωθι, ως μια οφειλόμενη απάντηση απέναντι στο ψεύδος:

  1. Η απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής στις 18/04/2024 (ΑΔΑ: 6Λ9Α7Λ7-4Ε6), αφορά στη χρηματοδότηση εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος “Αττική” 2021-2027.

  2. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!

  3. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027, εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το 2022, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ, τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του περιφερειάρχη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΔΕ και από Κοινοτικούς πόρους.

  4. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι ένα τελείως διαφορετικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κανένα διαχειριστικό η άλλο ρόλο.

  Σοβαρευτείτε άμεσα, κύριοι της ΠΟΜΑΣ. Βγάλτε τα γυαλιά της κομματικής εμπάθειας.

  Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστα και επικίνδυνα άσχετοι!»

  Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών, σε έγγραφο της αναφερόμενη στην προαναφερόμενη απόφαση του περιφερειάρχη για τη διάθεση 6 εκατ. ευρώ με στόχο τη θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου, εκτιμά ότι η απόφαση αυτή «εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Περιφέρειας Αττικής, αφού δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη από τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την υπόψη έγκριση».

  Αιτιολογώντας τη θέση της η ΠΟΜΑΣ υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) -«χρήματα του ελληνικού λαού, που υφαρπάχτηκαν με άμεσους και έμμεσους δυσβάστακτους φόρους που “ήρθαν και έμειναν”» και σημειώνει:

  «- το ΤΑΑ αποτελεί δανειακή σύμβαση και για να εκταμιεύονται χρήματα η χώρα μας πρέπει να υλοποιεί ορόσημα και στόχους, με εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων,

  – η θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής εντάσσεται στο ΤΑΑ με τον κωδικό 16795, αποτελεί ορόσημο με αύξοντα αριθμό 170 και φορέας υλοποίησης καθίσταται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ),

  – καμία αναφορά δεν γίνεται σε πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αναγκαίου για τον χειρισμό του διαφημιζόμενου εξοπλισμού και

  – στην περιγραφή του υπόψη ορόσημου αναγράφεται «ολοκλήρωση της κατασκευής και της αναβάθμισης των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων …. του ιατρικού εξοπλισμού και συσκευών και σύναψη συμβάσεων για συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών (ΣΕΥ) και διαχείριση εγκαταστάσεων για το σύνολο των 80 επηρεαζόμενων νοσοκομείων …»

  «Από τα ως άνω καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής “τρέχουν” το πρόγραμμα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του ΤΑΑ και όχι προς διασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας του λαού μας, με σύγχρονα μέσα και περίθαλψη.

  Τα νοσοκομεία, και εν προκειμένω τα στρατιωτικά νοσοκομεία, θα καλλωπιστούν εξωτερικά, θα εξοπλιστούν με σύγχρονα ιατρομηχανολογικά μέσα και εξοπλισμό, πλην όμως η υποστελέχωσή τους θα καταστήσει το ιατρικό αυτό εξοπλισμό ανενεργό, αφού δεν θα υπάρχει το κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τον χειριστεί…» αναφέρει εν κατακλείδι η ΠΟΜΑΣ.

  Διαβάστε επίσης:

  Πάνος Τσακλόγλου: Στην πλατφόρμα απασχόλησης συνταξιούχων έχουν εγγραφεί ήδη 75.000 άτομα

  Κοντογεώργης: Η Εκκλησία μας δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς πορτιέρηδες

  Βορίδης: Ζητάμε ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της  ΣΧΟΛΙΑ