ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πρόθεσή του να ζητήσει από τη Βουλή την αυτοδιάλυσή της προκειμένου η χώρα να προσφύγει στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου εξήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα “κατεβάσει” σχετική πρόταση στο κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα, ωστόσο εκεί χρειάζεται την υποστήριξη των δύο τρίτων του σώματος, με βάση την Νομοθετική Πράξη για Σταθερές Κοινοβουλευτικές Θητείες του 2011, που είναι διατυπωμένη ακριβώς για να κάνει δύσκολη την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Όπως ανέφερε ο κ. Τζόνσον, το σύνθημά του στις εκλογές θα είναι «ας κάνουμε το Brexit πραγματικότητα».
Ο ηγέτης του Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος ανέφερε ότι “φαίνεται” πως η ΕΕ θα απαντήσει στο αίτημά του για αναβολή του Brexit (στο οποίο τον εξανάγκασε το κοινοβούλιο) “χορηγώντας τελικά παράταση”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Babe Paley: Η «πρώτη influencer» του 20ού αιώνα και πώς πλήρωσε το τίμημα της τελειότητας
- Όμιλος HHG: Νέα στρατηγική επένδυση ύψους 50 εκατ. για την ανακαίνιση των ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ – Οι εκπλήξεις
- Τι σηματοδοτεί το μεγάλο deal Αγγελόπουλων – Τσάκου: Η εφοπλιστική συμμαχία, το νερό ΑρρένΑ και ο Ολυμπιακός
- Στον αστερισμό των δασμών και πάλι οι αγορές
