• Πολιτική

  Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα, είναι συνεπής (video)

  Μπαλαούρας

  Μάκης Μπαλαούρας


  Υπέρ του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, για τη χορήγηση νέας άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

  Ο κ. Μπαλαούρας διαφώνησε με το σκεπτικό των δικαστών του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, οι οποίοι έκριναν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του “κρατικού μονοπωλίου της βίας” και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

  Μιλώντας στο Open, ο κ. Μπαλαούρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θέση του υποστηρίζοντας πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας… δεν το έχει «σκάσει» μέχρι σήμερα! «Θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Στην παρατήρηση ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο Μάκης Μπαλαούρας σχολίασε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας». Επικαλέστηκε, μάλιστα το παράδειγμα της Ιταλίας και της αντιμετώπισης μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Όπως είπε, «τους δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».

  «Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο «Λουκάς» της «17Ν» δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

  «Εγώ λέω ότι έχει δικαίωμα στην άδεια τελεία και παύλα. Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν πήρε ξανά άδεια» συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.  ΣΧΟΛΙΑ