• Πολιτική

    Η Αυγή απτόητη, μαλώνει τώρα σαν αυστηρή δασκάλα τη Στεφανίδη! «Να διαβάζεις Κατερίνα»

    • NewsRoom
    Στεφανίδη


    H “Αυγή” επιμένει και συνεχίζει τον… “διάλογο” με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες. Μετά την άγρια επίθεση σε βάρος του Πύρρου Δήμα σειρά είχε η Κατερίνα Στεφανίδη λίγα μόλις 24ωρα μετά το μεγαλειώδη της θρίαμβο στο Ρίο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ.

    Όχι αυτή τη φορά η εφημερίδα και ο αρθρογράφος της Δημήτρης Χρήστου δεν επιτίθενται (ευτυχώς) στη Χρυσή Ολυμπιονίκη, απλά επιχειρούν να τη νουθετήσουν!!

    Σε πρόσφατες δηλώσεις της η Στεφανίδη υπερασπίστηκε τόσο τον Πύρρο όσο και τους υπόλοιπους αθλητές για την αγωνιστική τους διαδρομή και τη σκληρή προετοιμασία πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αφορμή για το σχόλιο της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας ήταν η ειρωνική αναφορά σε προηγούμενο άρθρο της “Αυγής” για το άθλημα της άρσης βαρών και τον πολυνίκη της Πύρρο Δήμα: «Τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;» είχε διερωτηθεί ο αρθρογράφος της “Αυγής” με την ειρωνεία να ξεχειλίζει, για να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο: «Έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της πατρίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών».

    stefanidi avgiΣε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έσπευσε να υπογραμμίσει πως η συμμετοχή στους Αγώνες και η όποια επιτυχία, έρχονται μετά από σκληρή δουλειά και πολυετείς θυσίες. «Επειδή είδα μερικά σχόλια τις τελευταίες ημέρες θα ήθελα να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Κάνουμε άλματα από τον Ιανουάριο έως το τέλος του χρόνου. Για πολλούς και διάφορους λόγους ο κόσμος μας βλέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ενδιάμεσα», ήταν η απάντησή της στο τουλάχιστον άστοχο -αν όχι κακεντρεχές- σχόλιο του δημοσιογράφου της “Αυγής”.

    Η εφημερίδα όμως δεν έδειξε να πτοείται και με νέα της παρέμβαση καλεί τη Χρυσή επικοντίστρια και βοηθό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (ας μην το ξεχνάμε, όπως πρόδηλα έκανε ο δημοσιογράφος της Αυγής) να … διαβάζει!

    Στη στήλη υπό τον παιδευτικό τίτλο «Να διαβάζεις Κατερίνα», ο δημοσιογράφος καταλογίζει στη Στεφανίδη ότι δεν διάβασε σωστά όσα είχαν γραφτεί για τον Πύρρο και το άθλημά του, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα εκμετάλλευσης. «Μια συμβουλή μόνο Κατερίνα τώρα που έχεις και τον σπουδαίο τίτλο της ολυμπιονίκη. Όταν απαντάς σε κάτι, να έχεις διαβάσει καλά αυτό το κάτι για να μην γίνεσαι θύμα εκμετάλλευσης. Δεν έγινε κανένα σχόλιο για την αθλητική σου συμπεριφορά και κανενός άλλου αθλητή πλην των αρσιβαριστών», “διευκρινίζεται” στο νέο “βαρύγδουπο” άρθρο της Αυγής που συνεχίζει αυτό τον ιδιότυπο “διάλογο” με τους Ελληνες Πρωταθλητές.

    Και για να “χρυσώσει το χάπι”, ο αρθρογράφος σπεύδει να συμπληρώσει : «Το αντίθετο μάλιστα σημειώθηκε πόσο σπουδαίο είναι εκεί στις ΗΠΑ να μπορέσεις να συνδυάσεις πρωταθλητισμό με υψηλό επίπεδο σπουδών κάτι που δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία λοιπόν στις προσπάθειές σου».

    Αιδώς Αργείοι!

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/pirros-dimas-sinechizi-tin-epithesi-avgi-para-exodiko/68305

    http://www.mononews.gr/ine-dinaton-ipa-lene-oti-o-dimas-ine-o-kaliteros-arsivaristas-tou-planiti/68053



    ΣΧΟΛΙΑ