• Πολιτική

    Αυγενάκης: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    «Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον συγκεκριμένο τομέα», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του στο Συνέδριο για τον Αλιευτικό Τουρισμό.

    «Η ενίσχυση του Αλιευτικού Τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ, αφού τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιό μας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ρυθμίσεις σχετικά με την άσκηση δραστηριοτήτων αλιευτικού τουρισμού από φορείς μονάδων υδατοκαλλιέργειας.

    Συγκεκριμένα, θα δοθεί η δυνατότητα σε φορείς μονάδων υδατοκαλλιέργειας να χρησιμοποιούν τα βοηθητικά σκάφη των μονάδων για τη μεταφορά επισκεπτών/τουριστών στις εγκαταστάσεις τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

    Αυγενάκης: Ο αλιευτικός τουρισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης

    Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε δε ότι «ο αλιευτικός τουρισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και στην προστασία ευαίσθητων οικοσυστημάτων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας».

    Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το δίκτυο συνεργασίας δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής και η Αναπτυξιακή Καβάλας σε συνεργασία με άλλες 16 Ομάδες Τοπικής Δράσης από όλη την Ελλάδα, κατάφεραν μέσα από τη συστηματική τους δουλειά να ενεργοποιήσουν τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Στο α’ τρίμηνο του 2024 οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο σχολείο

    Νίκος Ταχιάος: Ξεκινά ο σιδηρόδρομος από τις 15 Δεκεμβρίου

    Τσιόδρας: Η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις με την Τουρκία όχι φοβικά, αλλά με εθνική αυτοπεποίθηση



    ΣΧΟΛΙΑ