• Πολιτική

    Άστραψε και βρόντηξε ο Σκουρλέτης για τους «επίδοξους νταβατζήδες της Αριστεράς»

    • NewsRoom
    Σκουρλέτης

    Πάνος Σκουρλέτης


    Λάδι στην εσωκομματική φωτιά που έχει εκδηλωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό που επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας έριξε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εν όψει των εσωτερικών αλλαγών του κόμματος.

    Γύρω από το όνομα του γενικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνονται συζητήσεις για την απομάκρυνση του από την θέση, με αντικαταστάτη του πιθανόν τον νεότερο και πιο δημοφιλή Νάσο Ηλιόπουλο. Βέβαια, η κεφαλή του κόμματος, εστιάζει στο χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος. Ωστόσο,  εσωτερικά ευδοκιμούν παρασκηνιακές ζυμώσεις,  που εξελίσσονται και τροφοδοτούνται ανοιχτά από διάφορες κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την εκπαραθύρωση το συντομότερο του κ. Σκουρλέτη.

    Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ρ/σ Alpha 989 επιτέθηκε σήμερα ανοιχτά κατά όσων των εσωτερικών αντιπάλων του. Μάλιστα, ανέφερε για τους επικριτές του  εντός του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχουν «επίδοξοι νταβατζήδες της Αριστεράς».

    «Προφανώς υπήρξαν απανωτά δημοσιεύματα που κορυφώθηκαν την περίοδο των διακοπών. Επιχείρησαν μέσα από στοχοποίηση την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν προσπάθειες διαφόρων κέντρων να διαμορφώσουν τη συζήτηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου. Εννοώ άτομα από το ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως αυτοπροσδιορίζονται, που νομίζουν ότι κατέχουν το αλάθητο και δεν καταλαβαίνουν ότι στο τι κάνει ένα κόμμα ακολουθείται μια δημοκρατική διαδικασία», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

    Όσο αναφορά την μετατόπιση του κόμματος προς το Κέντρο, στα πλαίσια του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ως εξής: «Με βάση τον πυρήνα των ιδεών και αρχών έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια αριστερή δύναμη που ποτέ δεν προσέγγιζε την πραγματικότητα σαν ένα κόμμα-σκαντζόχοιρος, ένα κόμμα περιθωρίου χωρίς να έχει τόλμη να βγαίνει μπροστά. Μιλάμε για μία δυναμική αριστερά που επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα, μπορεί να εκφράζει μεγαλύτερο μέρος του χώρου»



    ΣΧΟΛΙΑ