• Top Stories

    Ας το ομολογήσουν οι Συριζαίοι: «JE SUIS CHRISOCHOIDIS»


     ** Με το διάβασμα έχω μια παράξενη σχέση. Με ευχαριστεί το οτιδήποτε. Μια εποχή κατά την οποία είχα συνάψει σχέση με δικηγόρο, διάβαζα δικόγραφα, όχι μόνο διαζύγια και όσα είχαν στόρι αλλά και αυτά που θεωρούνται κατά τεκμήριο βαρετά. Είχα διαβάσει ολόκληρο και το πρώτο Μνημόνιο, για να ξέρω τι γίνεται. Τα υπόλοιπα τα διέτρεξα ώστε να παραμείνω ενήμερος.

    Θα ήθελα να διαβάσω το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για να ψηφιστεί. Περιέχει τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους, την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε funds, την δημιουργία του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων, τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και δεν ξέρω τι άλλο.

    Δεν προλαβαίνω να το διαβάσω και εννοείται ότι κανείς δεν προλαβαίνει. Ο λόγος είναι απλός: εκτείνεται σε 7.500 σελίδες, δηλαδή είναι όσο 30 μυθιστορήματα. Σήμερα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή και όποιος πάρει τον λόγο θα πρέπει να έχει διαβάσει κάτι για να πάρει θέση. Μέχρι την Κυριακή που θα τεθεί σε ψηφοφορία, θα πρέπει όλοι να ξέρουν το περιεχόμενο, κυρίως εκείνοι που υπερψηφίζουν. Λόγω του όγκου θα πάνε όλοι, μα όλοι αδιάβαστοι. Να το πουν όμως, να το ομολογήσουν «JE SUIS CHRISOCHOIDIS». Μόνον εκείνος παραδέχτηκε ότι ψηφίζει χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ψηφίζει και όλοι οι υποκριτές έπεσαν από τα σύννεφα.

    Υπάρχει κάτι ακόμα. Μέσα στην αναμπουμπούλα των 7.500 σελίδων μπορεί να ψηφιστεί οτιδήποτε άσχετο, φωτογραφικό, δηλαδή οποιοδήποτε ρουσφέτι από αυτά που έμαθε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα. Διορισμοί συγγενών και συντρόφων, αναθέσεις έργων και τα λοιπά και τα λοιπά. Ακόμη κι αν ένας φιλότιμος δημοσιογράφος (είδος που υπάρχει μόνο στα μυθιστορήματα του Σιμενόν) καθίσει και διαβάσει τα πάντα και ανακαλύψει κάτι σκανδαλώδες, αυτό θα απορροφηθεί από την επικαιρότητα. Ακούς μια για σκάνδαλο, ακούς δυο για σκάνδαλο, ακούς τρεις και μετά έχεις συνηθίσει. Έτσι πάει…

    **Παρά την ηλικία μου δεν εισπράττω κάποια σύνταξη. Δεν έχω ούτε ένα ένσημο καθώς ζούσα από μερίσματα και ενοίκια. Η αλήθεια είναι ότι έχω στενευτεί τώρα τελευταία αλλά λέω, πάλι καλά, ωραία έζησα και ωραία ζω ακόμα. Βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου και μοιάζουν 20 χρόνια μεγαλύτεροι. Κάπου το καταλαβαίνω. Πώς να περιποιηθούν τον εαυτό τους με 650 ευρώ σύνταξη; Παραμελούν πρώτα τα δόντια, αραιώνουν τις επισκέψεις στο κουρείο, παχαίνουν από το ψωμί και τα μακαρόνια. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, συμπάσχω με αυτούς τους ανθρώπους, δεν καταλαβαίνω πως ζουν έναν ολόκληρο μήνα με τόσο λίγα. Η κυβέρνηση ζητά πίσω ένα μέρος των συντάξεων από 100.000 άτομα. Τα ζητά αναδρομικά, σε 12 δόσεις από όσους δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ αλλά το πήραν κατά λάθος γα κάποιους μήνες. 

    Είναι και μια βουλευτής λαϊκής περιοχής που δικαιολογεί την επιστροφή του ΕΚΑΣ. Η Εύη Καρακώστα από το Κερατσίνι έδειξε άγρια χαρά με το μέτρο. Είπε «Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται… Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται… Καταλάβατε; Δεν το δικαιούνται…».

    Αν το είχε κάνει ο Σαμαράς, δεν θα έλεγε το ίδιο. Η αριστεροσύνη της είναι à la carte_ ξέρει άραγε τι σημαίνει à la carte; Μάλλον όχι…

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/mia-orea-istoria-pos-eftase-i-idomeni-na-metatrapi-se-mia-paragkoupoli-en-oligis-favela/46508

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ilingos-triplasios-o-enfia-ke-malista-anadromika/46500

     



    ΣΧΟΛΙΑ