• Top Stories

    Β. Κατριβάνου: Οι gay και οι λεσβίες δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας

    • Contributor


    «Το να είσαι gay είναι κομμάτι της σεξουαλικής έκφρασης του ατόμου και δεν μπορεί να είναι πολίτες β’ κατηγορίας» υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Η κυρία Κατριβάνου εξέφρασε πλήρη στήριξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνοντας: «Δεν μιλάμε για το Kάμα Σούτρα και ούτε το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, αλλά το δικαίωμα του να είσαι γκέι η λεσβία».

    Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση τόνισε πως :« Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση το να μπορείτε να πάρετε μαζί άδεια το καλοκαίρι, να συνυπηρετείτε μαζί στη δουλειά, να έχετε το δικαίωμα να κληρονομείτε τα υπάρχοντα του συντρόφου σας μετά από μια κοινή ζωή ετών». Επιπροσθέτως, η κυρία Κατριβάνου δήλωσε εκ νέου πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ και του πολιτικού γάμου.

    Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Χαράλαμπου Αθανασίου, εξέφρασε την επιφύλαξή αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

    Ο κύριος Αθανασίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η στάση μας θα εξαρτηθεί κυρίως από το άρθρο 12. Με το άρθρο 12 σκοπείτε η θεσμοθέτηση της ικανότητας των ομόφυλων ζευγαριών να τεκνοθετούν; Αν όχι, πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη. Αν σκοπεύει η κυβέρνηση μέσω της πλαγία οδού να νομοθετήσει την τεκνοθέτηση, τότε θα πρέπει να το πει ευθέως», τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ