• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Soros: O Putin θέλει να γεμίσει με πρόσφυγες την Ευρώπη για να την καταστρέψει


    Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν τεράστιο λάθος, που πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είναι σύμμαχος στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, George Soros, σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

    Στόχος του Vladimir Putin είναι να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αποσύνθεση και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχει αυτό είναι να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία.

    Στο επίμαχο άρθρο του, o Soros επισημαίνει ακόμη ότι Ε.Ε. και Ρωσία επιδίδονται σ΄ένα bras de fer και το θέμα είναι ποια θα καταρρεύσει πρώτη: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί οι ΗΠΑ και οι ηγέτες της Ε.Ε πιστεύουν τα λόγια του Putin και δεν τον κρίνουν από την συμπεριφορά του.

    Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι οι δημοκρατικοί πολιτικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες ζωγραφίζοντάς τους μια πιο όμορφη πραγματικότητα από αυτή που ισχύει. Είναι γεγονός ότι, η Ρωσία του Putin και η Ε.Ε έχουν εμπλακεί σ’ έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο: το ερώτημα είναι ποια από τις δύο θα καταρρεύσει πρώτη», προσθέτει ο Αμερικανός επενδυτής.



    ΣΧΟΛΙΑ