• Πολιτική

    Obama και Cameron πιστεύουν ότι υπήρχε βόμβα στο Airbus

    • NewsRoom


    Την έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του ρωσικού Airbus ως την πιθανότερη αιτία για τη συντριβή του, το Σάββατο, στη χερσόνησο του Σινά, βλέπουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama καθώς και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron.

    Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν” είπε ο Obama σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KIRO/CBS News, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN. “Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι οι δικοί μας ερευνητές και η δική μας κοινότητα [υπηρεσιών] πληροφοριών θα μάθουν τι συνέβη προτού προβούμε σε συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι όμως πιθανό να υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο”, είπε.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron μιλώντας πριν τη συνάντηση του με τον Abdel Fattah el-Sisi στο Λονδίνο δήλωσε πως “δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας βόμβας τρομοκρατών, όμως φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι αυτό συνέβη” ενώ συμπλήρωσε πως η Βρετανία προχώρησε στην αναστολή των πτήσεων πριν ολοκληρωθεί η έρευνα επειδή οι πληροφορίες “μας προκάλεσαν την ανησυχία πως το πιθανότερο είναι να επρόκειτο για βόμβα τρομοκρατών”.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η επανέναρξη των πτήσεων από το Σαρμ Ελ Σέιχ προς τη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται εκεί “μπορεί να καθυστερήσει για κάποιο διάστημα”, καθώς πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών.

    Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία μιλά για “πρόωρες εικασίες” και η Αίγυπτος τονίζει ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις” αυτή τη στιγμή που να υποστηρίζουν τη θεωρία της κατάρριψης από βόμβα.



    ΣΧΟΛΙΑ