• Top Stories

    Πάρτι δίχως τέλος στο Twitter για τις #syriza_offshore

    • NewsRoom


    Δεν έχει τέλος το τρολλάρισμα των χρηστών του Twitter τόσο ως προς τις κυβερνητικές αποφάσεις όσο και ως προς τα λεγόμενα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο “δωράκι” της κυβέρνησης προς τα ευφάνταστα πνεύματα των social media η διάταξη, που ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη δίνεται πλέον η δυνατότητα σε βουλευτές και υπουργούς να διατηρούν στην κατοχή τoυς ακόμη και offshore εταιρείες, πράγμα αδιανόητο μέχρι πρότινος.

    Τα στελέχη της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχουν “κοντή μνήμη”, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κατήγγειλαν όσους είχαν offshore εταιρείες, προκειμένου να γλιτώνουν από την υψηλή φορολογία, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο. “Οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι και όσοι ξεφεύγουν με το φορολογικό κόλπο των εταιρειών offshore, θα πληρώσουν τον λογαριασμό” υποσχόταν προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζουν οι χρήστες του twitter σχολιάζοντας καυστικά ότι “γι’ αυτές πολέμησαν στα βουνά οι αντάρτες παππούδες τους”.

    Άλλοι διακωμωδούν τις αναφορές της κυβέρνησης περί ηθικού πλεονεκτήματος, σημειώνοντας “ηθικό πλεονέκτημα: Κυνηγάς φοροφυγάδες με ΕΚΑΣ, ενώ όλος ο ΣΥΡΙΖΑ τα κρύβει νόμιμα σε οφσόρ στα Κέυμαν”. Καθώς επίσης  “Kαταρρέει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ΣΤΟΠ. ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ Ενέσεις στήριξης από τα Cayman ΣΤΟΠ”

    Άλλοι πάλι χρήστες του Twitter περιγελούν και ειρωνεύονται τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι μάλλον δεν πρόλαβαν να διαβάσουν τις 7.000 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Γεγονός για το οποίο κατηγορούσαν τoυς βουλευτές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν βρίσκονταν στην εξουσία και ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το έχουν διαβάσει.

    Ενώ από τα επικριτικά σχόλιά τους δεν ξέφυγε ούτε η τακτική της κυβέρνησης να επιβάλει αύξηση της φορολογίας, νομιμοποιώντας την ίδια ώρα το δικαίωμα των βουλευτών να έχουν offshore εταιρίες.  “Να ψηφίζεις για αύξηση των φόρων και την ίδια στιγμή να αποκτάς το δικαίωμα ίδρυσης εταιρείας σε φορολογικούς παραδείσους!”

    To hashtag #syriza_offhsore έχει γίνει ήδη πρώτο trend στο Twitter και ιδού ορισμένα από τα πιο καυστικά σχόλια των χρηστών:

    #syriza_offshore


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kalimera-aftes-ine-i-5-chrisimes-idisis-prin-anixoun-i-agores/49205

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ti-tha-kani-me-200-ek-evro-o-lampros-papakonstantinou/49232



    ΣΧΟΛΙΑ