• Top Stories

    Όταν ο Τσίπρας ανακάλυψε το Νταβός


    Στο Νταβός της Ελβετίας έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με σκοπό να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μαζί με περίπου 2.500 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων 40 ηγέτες και ορισμένες διασημότητες από τον χώρο του θεάματος.

    Μάλιστα, σαν… επισκέπτης σε τοπίο πρωτόγνωρο για τον ίδιο, ανέβασε φωτογραφία στο twitter από το χιονισμένο τοπίο, την ώρα, που έφτανε στην περιοχή, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την ασφαλή μετάβασή του στο φόρουμ.

    “Φτάσαμε στο Νταβός, όπου θα παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ενσωμάτωση”, έγραψε σχετικά, συνοδεύοντας την εικόνα, που αποτύπωσε με τον φακό του.

    Όσον αφορά στα θέματα που θα συζητηθούν στο φόρουμ, αυτά είναι η αύξηση του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία τα προσεχή χρόνια, οι διεθνείς προκλήσεις με πρώτη την τρομοκρατία, η κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις στην Ευρώπη, η πρόοδος της ιατρικής, η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος σε συνάρτηση με την έξαρση της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

    Παρ’όλα αυτά, στο Νταβός μεταφέρεται και η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της αξιολόγησης της οικονομίας.Ο κ Τσίπρας, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, την οικονομική κρίση, την εξωτερική πολιτική, τη συνεργασία με άλλες χώρες και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

    Με την παρουσία του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις σε ένα δύσκολο περιβάλλον, που διαμορφώνουν οι ενστάσεις των εταίρων για το ασφαλιστικό

    Αναλυτική συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει την Πέμπτη, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει, επίσης, σήμερα, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στις 20:00, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ.



    ΣΧΟΛΙΑ