• Πολιτική

    Νίκος Παππάς : Ξεπαστρεύοντας τους παραδοσιακούς εκδότες και καναλάρχες


    ** Τηλεφώνησα χθες σε φίλη μου, μια διασημότητα που εμφανίζεται σε τηλεοπτικό κανάλι. Βλεπόμασταν προ δεκαετίας, όταν ήταν ανερχόμενη αλλά πολύ με κούρασε με τα άγχη της, πάντα με το ρολόι, να μην δίνει καμία βάση στην τύχη που της έλαχε, στην τύχη να με έχει για εραστή. Προ δεκαετίας ήμουν ακαταπόνητος και έμπειρος εντούτοις εκείνη ήταν πάντα βιαστική. Τώρα πια μιλάμε στο τηλέφωνο, για τις απεργίες των δημοσιογράφων, για τις επαγγελματικές της επιτυχίες, για τέτοια θέματα. Δεν ξέρει αν θα έχει δουλειά από Σεπτέμβρη και το αυτό ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κανάλια. Όχι τίποτε άλλο, δεν είναι όλοι καθαρίστριες για να βρουν συμπαράσταση από καλλιτέχνες, πολιτικούς και αγωνιστές.  

    *Ποιος πολιτικός θα τολμούσε να κάνει πορεία κρατώντας μικρόφωνο ανταποκριτή; Ποιος πρωθυπουργός θα στεκόταν στα σκαλάκια του Μαξίμου περιτριγυρισμένος από εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης; Κανείς. Χαλάει το λαϊκό προφίλ. Ενώ με το κόκκινο γάντι, όλοι ήταν συμπαραστάτες. Οι καθαρίστριες έχουν την αύρα του φτωχού που συγκινεί. Να σας αποκαλύψω βεβαίως ότι αρκετοί δημοσιογράφοι παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρναν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

    *Είχα μια απορία, την οποία δεν μπόρεσε να λύσει η φίλη μου. Δεν σας λέω το βαπτιστικό της όνομα για να μην την εκθέσω_ αν είχε καταπληκτικές επιδόσεις στο κρεβάτι, θα έμπαινα στον πειρασμό της ονομαστικής αναφοράς, για να την θαυμάσετε. «Γιατί μόνο 4 κανάλια; Πώς προκύπτει το νούμερο;» Δεν υπάρχει εξήγηση, επιστημονική ή λογική. Υπάρχει μόνο η επιθυμία μετατροπής της Ελλάδας σε ανατολική Γερμανία. Ο Νίκος Παππάς θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας και θα το καταφέρει ξεπαστρεύοντας τους παραδοσιακούς εκδότες και καναλάρχες.

    *Υπάρχουν λοιπόν 11 υποψήφιοι για την αγορά των συχνοτήτων. Το Μέγκα βγαίνει απέξω καθώς δεν έχει τραπεζική ενημερότητα. Δεν θα πάρουν όλοι συχνότητα άρα εκ των προτέρων όλοι ξέρουν ότι πάνε με πιθανότητες μικρότερες του 50%. Ένας ολόκληρος πληθυσμός εργαζόμενων θα μείνει στο δρόμο αλλά δεν πειράζει, ανήκουν στην κατηγορία των «ξεπουλημένων» αφού τόσα χρόνια υπηρετούσαν το σύστημα. Ας προσπεράσουμε την αναισθησία, για να μην πω τον φθόνο και να μιλήσουμε πιο πολιτικά. Πώς εξυπηρετείται η Δημοκρατία από τη φίμωση της ενημέρωσης; Δεν εξυπηρετείται… Ζούμε σε ένα αυταρχικό καθεστώς.

    *Υποτίθεται ότι σε 10 μέρες θα ξέρουμε σε ποιους πάνε οι πολυπόθητες συχνότητες. Παράλληλα βεβαίως αναμένεται (στα τέλη του Ιουλίου) η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει εάν είναι παράνομη και αντισυνταγματική όλη η διαδικασία. Είμαστε όλοι σε κατάσταση αναμονής, οι θεατές, οι εργαζόμενοι, οι καναλάρχες. Θα ήθελα να παρηγορήσω τη φίλη μου που κινδυνεύει να μείνει άνεργη αλλά ορισμένες γυναίκες απλά δεν το έχουν. Προτιμά να πηγαίνει στα μπαρ με τους διάφορους συνδικαλιστές παρά να έρθει σε μένα και να χαλαρώσουμε στην βεράντα μου…

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/22000-ipothesis-pros-paragrafi-ti-kani-ipourgio-ikonomikon/58577

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/mantas-siriza-veveos-tha-xanakaname-dimopsifisma/58551



    ΣΧΟΛΙΑ