• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συνεργάτες του πρωθυπουργού: ” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει περισσότερο μνημόνιο “


    “Ο κύριος Μητσοτάκης όχι μόνο έχασε κατά κράτος στην πρώτη του συζήτηση στη βουλή ως αρχηγός κόμματος -λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού -αλλά αποκάλυψε ότι επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση της επικουρικής σύνταξης λένε οι ίδιοι άνθρωποι.

    Ακόμα επισημαίνουν ότι ο κύριος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να προωθεί την ιδιωτική ασφάλεια να επιμένει στις περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα και να ζητά από την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία.

    Εντύπωση προκάλεσε στα στελέχη της κυβέρνησης το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία απονέμοντας έπαινο στον Τάσο Γιαννίτση. Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ακόμα ότι χθες ο πρωθυπουργός κατάφερε να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζοντας τον ως μνημονιακότερο των μνημονικών -και άρα ως πολιτικό που θα φέρει ακόμα σκληρότερα μέτρα- ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο και το γεγονός ότι το χειροκρότημα που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν χλιαρό όταν αυτός είπε για παράδειγμα ότι δεν είναι με τα τρακτέρ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ακραία νεοφιλελεύθερο και γιαλαντζί μεταρρυθμιστή ενώ όπως λένε τα στελέχη της κυβέρνησης τον ανάγκασε να πάρει θέσεις για το ασφαλιστικό και για το αγροτικό αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα περικόψει τις αγροτικές επιδοτήσεις.

    Στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ακόμα ότι μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε η δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου για νέα μέτρα αλλά και οι ευθύνες τους για την κατάντια του ασφαλιστικού.

    Ο πρωθυπουργός πάντως επανέλαβε χθες την πρόσκληση για διάλογο προς τους αγρότες λέγοντας ότι η πόρτα του μεγάρου Μαξίμου είναι ανοικτή και επανέλαβε την ανάγκη ψήφισης του ασφαλιστικού για να προχωρήσει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.



    ΣΧΟΛΙΑ