ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το κλείσιμο της πρεσβείας της στην Άγκυρα και του γενικού προξενείου της στην Κωνσταντινούπολη από σήμερα αποφάσισε η Γαλλία, λόγω έντονης ανησυχίας για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, η Γαλλία αποφάσισε να κλείσει επ’ αόριστον την πρεσβεία της στην Άγκυρα και το προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, μετά από έντονους φόβους και πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας, Hurriyet, οι γαλλικές αποστολές στην Τουρκία ακύρωσαν τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την εθνική εορτή της Γαλλίας, την 14η Ιουλίου, για λόγους ασφαλείας.
Μάλιστα το γαλλικό προξενείο έκανε λόγο για το ενδεχόμενο “σοβαρής απειλής” κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 14ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει πως: “Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Άγκυρα και το Γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα είναι κλειστά από σήμερα στις 13.00 μέχρι νεωτέρας”, ενώ για την ακύρωση των εκδηλώσεων σημειώνουν: “Ως προληπτικό μέτρο, αποφασίσαμε, σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, να ακυρώσουμε τις εκδηλώσεις”.
Την είδηση επιβεβαίωσε και η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, σύμφωνα με δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται η ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, οι οποίες δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους ασφαλείας.
Να υπενθυμίζουμε πως η Τουρκία τον τελευταίο χρόνο συγκλονίζεται από σειρά επιθέσεων και από τους τζιχαντιστές του ISIS, με ποιο πρόσφατη την επίθεση στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης που στέρησε τη ζωή σε 45 άτομα.
Οι επιθέσεις αυτές έχουν δημιουργήσει προφανώς ανησυχίες για την Γαλλική κυβέρνηση η οποία θέλει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη απειλή που την αφορά.
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/evropi-o-efialtis-ginete-pragmatikotita/60774
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραγωδία στο Κάθισμα Λευκάδας – Πνίγηκε 30χρονος που είχε πάει για το bachelor party
- Θεριεύει ο στρεπτόκοκκος: Δίνει κρούσματα από την Μακεδονία ως την Κρήτη – Ποια σχολεία μένουν κλειστά αύριο
- Δέσποινα Μοιραράκη: Αποφεύχθηκε η κατάσχεση της έδρας της επιχείρησης στη Γλυφάδα
- Κύμα μεταναστευτικών ροών στην νότια Κρήτη: 508 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε 5 επιχειρήσεις – Συλλήψεις 4 διακινητών
