• Πολιτική

    Άρση ασυλίας του Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή

    • NewsRoom
    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας -ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συντρίψει τους σκευωρούς και να αποκαλύψει τους εμπνευστές και εκτελεστές της πλεκτάνης στην υπόθεση της Novartis– είχε ζητήσει άλλωστε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Παρουσία της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ που πήρε πρώτη το λόγο, ο κ. Λοβέρδος που εγκαλείται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, μίλησε για «σπείρα παλιανθρώπων» και υποστήριξε πως «πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία».

    Ο κ. Αδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο «για στοχοποίηση του κόμματός του και του ίδιου προσωπικά από πολιτικούς τους αντιπάλους, με τη χρησιμοποίηση παραδικαστικού κυκλώματος και εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς.

    «Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια. Η αντίσταση έντιμων δικαστικών λειτουργών φέρνει στο φως το άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

    Ακόμα, έκανε λόγο «για σχέδιο πολιτικής συμμορίας», για «σαθρές κινήσεις αντιπερισπασμού όσων ενέχονται στη σκοτεινή υπόθεση» και για προσπάθειες «να συγκαλύψουν τις μεθοδεύσεις τους, και να αποσείσουν τις βαριές και σοβαρές ευθύνες που τους βαραίνουν».

    «Με χρησιμοποιούν ως φύλλο συκής. Το άλλοθι, όμως, του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται. Πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

    Μίλησε επίσης για «συμβόλαια πολιτικής, ηθικής που εκτελούνταν, και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», αλλά και «για κακούργημα κατάχρησης εξουσίας που έχει συντελεστεί από εισαγγελείς διαφθοράς», τους οποίους έχει μηνύσει, και οι οποίοι, όπως είπε, απέκρυψαν έγγραφα και καταθέσεις που δεν τα έχουν στην «ψευδοδικογραφία».

    Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, ο κ. Λοβέρδος απέρριψε μία προς μία όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήταν εκείνος ο υπουργός Υγείας που ανέκτησε «από τη διαφθορά και τη σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου δυο δισ. ευρώ ετησίως» και, όπως είπε, βάσει των δικών του μέτρων, «οι υπουργοί Σαλμάς και Γεωργιάδης εξοικονόμησαν άλλα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως από τη σπατάλη αυτή».

    «Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η υπόθεση Νοβάρτις θα διδάσκεται στη συνταγματική και πολιτική ιστορία ως σκευωρία ενός παραδικαστικού κυκλώματος», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.



    ΣΧΟΛΙΑ