• Πολιτική

    Λοβέρδος κατά Τουλουπάκη: Ζητά την εξαίρεση της από την έρευνα της Novartis

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Να αφαιρεθεί η έρευνα για τη Novartis από την Ελένη Τουλουπάκη ζητά με αίτημα του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο πρώην υπουργός Υγείας αποδίδει στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς τη φυσική αυτουργία στα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ως ηθικού αυτουργού.

    Ο κ.  Ανδρέας Λοβέρδος υπέβαλε το αίτημα εξαίρεσης της κα Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Η κίνηση του βουλευτή και πρώην υπουργού σχολιάζεται από νομικούς κύκλους ως αναμενόμενη. «Ολοι οι εμπλεκόμενοι στη έρευνα για ενδεχόμενες μίζες της φαρμακοβιομηχανίας –λένε- έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την εξαίρεση της κα Τουλουπάκη, μετά τις καταθέσεις που δόθηκαν στον Αρειο Πάγο και τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βουλή».

    Στο ερώτημα εάν η αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σημαίνει ταυτόχρονα και το προσωρινό μπλοκάρισμα της έρευνας για τη Novartis, η απάντηση από τις ίδιες νομικές πηγές είναι ότι πρώτος ο εισαγγελέας, για λόγους ευθιξίας, οφείλει να απόσχει από κάθε ανακριτική πράξη, μέχρι η αίτηση εξαίρεσης του να κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο.

    Τι υποστηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος

    Στην αίτηση, στην οποία προσδίδει και το χαρακτήρα της «αναφοράς», ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως βασικό λόγο για την εξαίρεση της Ελένης Τουλουπάκη το ότι η εισαγγελέας εμφανίζεται ως συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται από τη ΝΔ στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Ο πρώην υπουργός φέρεται να επικαλείται όλες τις καταθέσεις και τα στοιχεία που το τελευταίο διάστημα έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή ενώ οι πληροφορίες λένε ότι προσκόμισε με το αίτημα του και νέα έγγραφα για την υπόθεση της Novartis.

    Τα συγκεκριμένα στοιχεία φέρονται να αφορούν σε ανταλλαγή εγγράφων με Αμερικανίδα εισαγγελέα που ερευνούσε τη Novartis, σε σχέση με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη.

    Την περασμένη Τρίτη, ο κ.Λοβέρδος ζήτησε για ακόμα μία φορά από τη Βουλή να αρθεί η ασυλία του, όπως έχει ζητήσει η Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.



    ΣΧΟΛΙΑ