• Πολιτική

    “Αρπάχτηκαν” πάλι στη Βουλή για τις υποκλοπές της ΕΥΠ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Σε νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μπαίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με φόντο την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αφού η Εξεταστική Επιτροπή δεν έδωσε αποκαλύψεις η αντιπολίτευση  επιχειρεί και πάλι με τα θεσμικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της να φωτίσει πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης δίνοντας ραντεβού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Το κατώφλι της Επιτροπής πέρασε σήμερα μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βασιλική Βλάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες  η εισαγγελέας φέρεται  σε μια αποστροφή του λόγου της να ισχυρίστηκε ότι, θα μπορούσε να θέσει υπό παρακολούθηση ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα.

    «Πρόκειται για προσβολή στη δημοκρατία»

    Η φράση αυτή επιβεβαιώνεται και από την δημόσια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της επιτροπής Δημήτρη Τζανακόπουλου “Ζήσαμε μια θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος στα ίδια του τα θεμέλια. Η ίδια η εισαγγελέας που έχει την αρμοδιότητα δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα” υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε “Πρόκειται για προσβολή στη δημοκρατία, στο πολίτευμα, στο Κοινοβούλιο , τους θεσμούς, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

    Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε να ανακαλέσει επέμεινε στη δήλωση αυτή  ενώ ο κ. Γεραπετρίτης αντί να αποδοκιμάσει, την κάλυψε απολύτως ζητώντας της και συγγνώμη, αφού παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας. Είναι πραγματικά κρίμα και κατάντημα αυτό το οποίο βιώνουμε καθημερινά από μια απαράδεκτη κυβέρνηση, παράνομη πια με τον τρόπο που συμπεριφέρεται κυβέρνηση. Κρίμα.” κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Με σκληρή γλώσσα και η  βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη  η οποία μετά το πέρας της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις δήλωσε: «Στον κατήφορο συνεχίζει να κατρακυλά η Κυβέρνηση μετά από δύο σκάνδαλα υποκλοπών και συγκάλυψης τους, τολμά με θράσος να αφήνει χυδαία υπονοούμενα για θέματα που η ίδια συσκότισε  και σκοπίμως αποκρύπτει.

    Ξεπεσμός !”

    Για πολιτική απελπισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν γαλάζιες πηγές “ Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών & Διαφάνειας για τον Σπίρτζη χωρίς τον Σπίρτζη (ο οποίος επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι), οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες. Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κ. Βλάχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της προέδρου  της  Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε «μείζον» θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε.

    Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημα τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή.” σημείωναν  χαρακτηριστικά και πρόσθεταν σε υψηλούς τόνους “Και ποιοι το κάνουν; Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα.”

    «Δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές»

    Μάλιστα κατά την κυβερνητική πλειοψηφία “από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλαχου είπε ως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών.νΞεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κα. Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε – όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε- απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε”.

    Νωρίτερα  και σύμφωνα με  πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάσης Μπούρας, απέρριψε το αίτημα της μειοψηφίας να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό να ξεκαθαριστεί το ενδεχόμενο να ήταν υπό καθεστώς παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κι άλλα πολιτικά πρόσωπα. Είχε προηγηθεί η κατάθεση εκπρόσωπων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας  οι οποίοι φέρεται να είπαν πως διατηρούν αρχείο για όλες τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

    Διαβάστε επίσης

    Σκέρτσος: «Αύριο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω»

    Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των φορέων σχετικά με τις παρακολουθήσεις

    Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Ήθελε εδώ και τώρα πολιτικούς για τη Νοβάρτις» – Όλος ο διάλογος με τον Παπαγγελόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ