• Πολιτική

    Αρναούτογλου – Καλλιάνος: Οι δύο μετεωρολόγοι που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική

    • NewsRoom


    Μπορεί να έχουν γίνει γνωστοί λόγω της ενασχόλησής τους με την επιστήμη της μετεωρολογίας, όμως πλέον δηλώνουν έτοιμοι να ασχοληθούν με τα κοινά. Ο Γιάννης Καλλιάνος και ο Σάκης Αρναούτογλου είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα, με τον μεν πρώτο να θέτει υποψηφιότητα για τις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ τον δε δεύτερο να μπαίνει υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

     «Η πρόταση που έγινε από την κυρία Γεννηματά ήταν άκρως τιμητική και αφορά στο στόχο μου που είναι η κλιματική αλλαγή» ανάφερε ο κ. Αρναούτογλου.

    Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως πρέπει «να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και να διασώσουμε το πρόβλημα όσο είναι καιρός, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι όλοι μας. Είναι ένα θέμα που με ανησυχεί και ως πολίτη και ως πατέρα. Αυτός είναι κύριος στόχος μου, τίποτα άλλο. Νιώθω ότι είναι η ώρα να κάνω κάτι πιο δραστικό και όχι να βρίσκομαι πίσω από έναν υπολογιστή και, απλώς, να γράφω για την κλιματική αλλαγή. Εδώ στην Ελλάδα, δεν έχει δοθεί η έκταση που πρέπει στο θέμα, αφού και λόγω της κρίσης, αφέθηκε λίγο στην τύχη του. Είμαστε η πρώτη γενιά η οποία βιώνει την κλιματική αλλαγή και πρέπει να της δώσουμε μια τέτοια διάσταση έτσι ώστε ο κάθε Έλληνας, αλλά και οι πολίτες όλων των χωρών, να γνωρίζουν για αυτήν. Έχω κάποια σχέδια, τα οποία είναι και σχετικά με τη χώρα μας».

    Μιλώντας στο newsit τονίζει πως :«Για παράδειγμα, αν μπορούμε να “εκμεταλλευτούμε” και κάποια πράγματα από την κλιματική αλλαγή, στον τομέα το γεωργικό ή σε άλλον. Τα άκουσε τα σχέδιά μου η κυρία Γεννηματά, της άρεσαν και προχωρήσουμε. Δηλαδή, δεν θα μπορούσα να πω “όχι” σε μια τέτοια πρόταση. Η Φώφη Γεννηματά έχει δει εκπομπές μου και με παρακολουθεί στο Facebook. Και μου ζήτησε ακριβώς αυτό. Διαφορετικά, δεν θα έβαζα υποψηφιότητα. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Δεν έχω σχέση με την πολιτική, ούτε είχα ποτέ στο μυαλό μου να αναμιχθώ με τα πολιτικά

    Από τη μεριά του ο Γιάννης Καλλιάνος εδώ και καιρό ασχολείται με τα κοινά, ως εξωτερικός παρατηρητής, ενώ δεν διστάζει να σχολιάζει καυστικά τα κακώς κείμενα.

    Ο κ. Καλλιάνος είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών όπως έγινε γνωστό από την Πειραιώς και επίσημα πριν από δύο 24ωρα.

    Είναι άριστος χρήστης των social media, επικοινωνεί συχνά με το κοινό που τον ακολουθεί και δηλώνει αποφασισμένος να συνεισφέρει και ο ίδιος για το κοινό όφελος, μέσα από την πολιτική του δράση.

    Έχει σπουδάσει στο Μαθηματικό Τμήμα του Παν. Πατρών ενώ είναι κάτοχος M.Sc Εφαρμοσμένης Ανάλυσης και Μαθηματικής Φυσικής (κατεύθυνση Εφαρμοσμένης Μετεωρολογίας) και M.Sc στα Πληροφοριακά Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών.

    Έχει χαράξει μια μακρά πορεία στην επιστήμη του και πλέον είναι αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλλιάνος: Έρχεται βαριά κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πληγούν



    ΣΧΟΛΙΑ