• Πολιτική

    Αρναουτάκης-Μητσοτάκης: Τι ζήτησε ο περιφερειάρχης Κρήτης από τον πρωθυπουργό

    • NewsRoom

    Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης


    Θέματα ανάπτυξης της Κρήτης, έθιξε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, όπως το Αεροδρόμιο Καστελίου αλλά και τα έργα στο νυν Αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι να κατασκευαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε: «Είχαμε συνάντηση όλοι οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό, παρουσία υπουργών και υφυπουργών αλλά και γενικών γραμματέων. Η δέσμευση που είχε ο πρωθυπουργός απέναντί μας ότι θα γίνεται κάθε δυο μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου ένα συμβούλιο με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους περιφερειάρχες, ξεκίνησε σήμερα. Θέσαμε στον κ. Μητσοτάκη όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο θεσμικά όσο και αναπτυξιακά ο κάθε περιφερειάρχης για την Περιφέρειά του, ενώ παράλληλα θα γίνουν και επιμέρους συναντήσεις με τους υπουργούς».

    Σε ότι αφορά τα θέματα που ο ίδιος έθεσε στον κ. Μητσοτάκη: «Τα βασικά θέματα που έθεσα, είναι οι υποδομές της Κρήτης, το Αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και τα έργα στο νυν αεροδρόμιο του Ηρακλείου μέχρι την δημιουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα. Επιπλέον έθεσα μια σειρά από έργα που πρέπει να τα δούμε με τους υπουργούς, αλλά και την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση του υπάρχοντος».

    Ο περιφερειάρχης Κρήτης διευκρίνισε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό και το θέμα του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης: «Ο πρωθυπουργός εκτιμώ ότι μπορεί να ανακοινώσει κάποια θέματα που να σχετίζονται με τον ΒΟΑΚ, άμεσα, ακόμη και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης.

    Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, από τους περιφερειάρχες τέθηκε και το θέμα της αποκέντρωσης: «Χρειάζεται η Περιφερειακή διακυβέρνηση για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να μη χρειάζεται συνεχώς να ερχόμαστε στην Αθήνα, ανεξάρτητα από το αν το θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι μικρό ή μεγάλο».



    ΣΧΟΛΙΑ