ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμα κι αν η υπόθεση του γαλλικού αιτήματος έκδοσης για τον 57χρονο Λάσα Σουσανασβίλι να εξακολουθεί να εξετάζεται από τον Άρειο Πάγο, το ανώτατο δικαστήριο όμως ήδη έχει αποφασίσει την έκδοση των δύο φερόμενων συνεργών του. Η απόφαση εκδόθηκε χθες και εκτελείται άμεσα, που σημαίνει ότι κινούνται οι διαδικασίες για να ταξιδέψουν στη Γαλλία.
Οι δύο φερόμενοι συνεργοί του κατηγορούμενου ως αρχηγού μαφιόζικης οργάνωσης, 49 και 56 χρόνων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κοινής ελληνογαλλικής επιχείρησης που έγινε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο. Ο ένας είχε συλληφθεί μαζί με τον 57χρονο Λ. Σουσανασβίλι, ενώ ο δεύτερος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η υπόθεση της έκδοσης των τριών εισήχθη ταυτόχρονα στον Άρειο Πάγο, όπως είχε γίνει και στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Μόνον που στο ανώτατο δικαστήριο διαχωρίστηκε εντελώς και η εξέταση των αιτημάτων ολοκληρώθηκε.
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κάνει δεκτό το γαλλικό αίτημα να εκδοθούν, μόνον όμως για την κατηγορία των οργανωμένων κλοπών. Αντίθετα, δεν έκανε δεκτό να εκδοθούν για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Γι’ αυτά τα αδικήματα έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί στην Ελλάδα γι’ αυτό και διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ελέγξει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Η απόφαση πάντως έχει άμεση ισχύ, που σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στις γαλλικές αρχές. Στην απόφαση υπάρχει η διευκρίνιση πως στην περίπτωση που η ελληνική δικαιοσύνη ζητήσει την παράδοσή τους για άλλες εκκρεμότητες στη χώρα μας, πρέπει να οι Γάλλοι να τους παραδώσουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα διακοπή για τη δίκη του «Λίπους» – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Γαλλία θα εκδοθεί ο αρχιμαφιόζος Σουσανασβίλι, γνωστός ως «Λίπος»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος «Λίπος» έχει για δικηγόρό του τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δεξαμενόπλοιο στις φλόγες έπειτα από πλήγμα κοντά στο στενό του Oρμούζ
- Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται διατεθειμένος να τελειώσει τον πόλεμο χωρίς να ανοίξει το στενό του Ορμούζ
- Τι θα γίνει με τον Οδοντωτό – Νέες αντιδράσεις, στον αέρα η επαναλειτουργία;
- Μαρινέλλα: Επαναστάτρια και πάντα μπροστά από την εποχή της – Πώς έσπασε τα δεσμά του πάλκου και των κοινωνικών ταμπού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.