• Πολιτική

    Αποθεώνει την Ελλάδα ο Τραμπ: «Όλοι θέλουν να γίνουν Έλληνες» (video)

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Την επερχόμενη ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αποφάσισε να τιμήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, με εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Λευκό Οίκο.

    Ο Ντ. Τραμπ μίλησε για την Ελλάδα ως τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Κατά την έναρξη της ομιλίας του, σήκωσε ψηλά ένα κόκκινο καπέλο, πάνω στο οποίο ήταν αναγεγραμμένη στα ελληνικά η φράση «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», ενώ ο ίδιος είπε «Κάντε την Ελλάδα ξανά μεγάλη».

    Στην ομιλία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μνημόνευσε καταξιωμένους Έλληνες, που άφησαν το στίγμα τους στην Αμερική, μέσω των υπηρεσιών που προσέφεραν στις ένοπλες δυνάμεις, τον αθλητισμό, αλλά και μέσω των επιχειρήσεών τους.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε για τους Έλληνες «Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς. Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ζείτε με τις αξίες, που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

    Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε μιλώντας για τον Αριστοτέλη και τον Όμηρο και τη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων στις επιστήμες, ενώ αναφέρθηκε και στο ρητό «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

    Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο, που συμβολίζει την ελευθερία, την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

    Δείτε παρακάτω το βίντεο με την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την ελληνική επέτειο της 25ης Μαρτίου:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απειλές Τραμπ σε ΕΕ: «Πολλές συνέπειες» αν δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το εμπόριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με επικεφαλής της Boeing μετά το διεθνές «μπλοκ» στα «737»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δαπάνη 8,6 δισ. θα ζητήσει ο Τραμπ για το τείχος – 6 φορές μεγαλύτερο από αυτό που ενέκρινε το Κογκρέσο



    ΣΧΟΛΙΑ