Πολιτική

Απόψε το βράδυ η κρίσιμη απόφαση του ΟΗΕ για τη Συρία-«Στα μαχαίρια» ΗΠΑ και Ρωσία

  • NewsRoom


Οι ΗΠΑ ζήτησαν να διεξαχθεί ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδας επί του αμερικανικού σχεδίου απόφασης που προβλέπει τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, σύμφωνα με διπλωμάτες. Ωστόσο, η Μόσχα όπως η Δαμασκός, διαψεύδουν κατηγορηματικά τη χρήση χημικών όπλων.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δια στόματος εκπροσώπου του, δήλωσε ότι δε θα  συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Βόρειας και Νότιας Αμερικής που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στο Περού, ώστε να επικεντρωθεί στη συριακή κρίση.

Εν τω μεταξύ η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας κλιμακώνεται,με τον Αμερικανό πρόεδρο, να ανακοινώνει μια “σημαντική απόφαση” χωρίς να αποκλείει στρατιωτική παρέμβαση και τη Μόσχα να προειδοποιεί για “σημαντικές επιπτώσεις” ενός ενδεχόμενου αμερικανικού χτυπήματος.

Χθες, η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα στοιχεία αυτού του σχεδίου που καταδικάζει τις φερόμενες επιθέσεις που διαπράχθηκαν το Σάββατο στην Ντούμα στην ανατολική Γούτα.

Διπλωμάτες αναφέρουν ότι είναι πιθανό η Ρωσία να ασκήσει βέτο στο σχέδιο. Ένα σχέδιο απόφασης χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Ξαφνική έφοδος του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ασύλληπτη φρίκη στη Συρία – Τραμπ: «Θα λήφθουν αποφάσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες»ΣΧΟΛΙΑ