• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Ξαφνική έφοδος του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ

    • NewsRoom

    Στόρμι Ντάνιελς


    Το FBI πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του, του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τους  New York Times Ο Μάικλ Κόεν βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία έχει ισχυρισθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και πληρώθηκε πριν από το 2016 για να μην κάνει αποκαλύψεις.

    Ο Στίβεν Ράιαν, δικηγόρος του Κόεν, επιβεβαίωσε στους New York Times την έφοδο στα γραφεία του Κόεν και την κατάσχεση ορισμένων «επικοινωνιών». Σύμφωνα με τον Ράιαν, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον πληροφόρησαν ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε εν μέρει κατόπιν παραγγελίας του γραφείου του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ.

    Η Ντάνιελς, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ, επιδιώκει να ακυρώσει τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που υπέγραψε πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η διάσημη πορνοστάρ έχει προσφερθεί να επιστρέψει τα 130.000 δολάρια που εισέπραξε ως αντίτιμο για τη σιωπή της, ισχυριζόμενη ότι το μόνο που θέλει είναι «να λάμψει η αλήθεια»

    Σεξ το 2006 

    Η Ντάνιελς έχει ήδη αποκαλύψει ότι έκανε σεξ με τον Τραμπ για πρώτη φορά το 2006 και ότι η σχέση τους συνεχίστηκε για περίπου ένα χρόνο. Ο Αμερικανός μεγιστάνας παντρεύτηκε την σημερινή σύζυγό του, Μελάνια, το 2005 και ο γιος τους Μπάρον γεννήθηκε τη χρονιά που ξεκίνησε – κατά την Ντάνιελς – ο παράνομος δεσμός.

    Μέσω ανακοίνωσης της εκπροσώπου του, ο Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε ποτέ σχέση με την Ντάνιελς, ενώ οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι η εκρηκτική ξανθιά μπορεί να χρωστάει ακόμα και 20 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας.

    Όσο για την Ντάνιελς, υποστηρίζει ότι η συμφωνία είναι άκυρη με βάση τον νόμο, αφού υπογράφηκε μόνο από τον Κοέν και όχι από τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Ο δικηγόρος της Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι, δήλωσε ότι θα αντιταχθεί στην πρόταση για ακρόαση της υπόθεσης ενώπιον ιδιωτικού διαιτητή, «μακριά από τα μάτια του αμερικανικού κοινού». «Ζούμε σε μια δημοκρατία και αυτή η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί δημόσια, από δικαστήριο που ανήκει στον λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Στόρμι Ντάνιελς



    ΣΧΟΛΙΑ