• Πολιτική

    Απομακρύνθηκε από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο Ξυδάκης – Εξηγήσεις από την ηγεσία ζητά ο Φίλης

    • NewsRoom
    Νίκος Ξυδάκης

    Νίκος Ξυδάκης


    Δύο ημέρες από τη λήξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώτοι εσωκομματικοί κραδασμοί έγιναν αισθητοί. Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση του Νίκου Ξυδάκη, βουλευτή και πρώην υπουργού, από τη διεύθυνση του κομματικού ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

    Ο ίδιος μέσα από την τελευταία εκπομπή του τη Μεγάλη Τρίτη είπε μεταξύ άλλων ότι «το ραδιόφωνο μπήκε σε έναν άλλο κύκλο για τον οποίο δεν ρωτήθηκα και δεν με αφορά». Πρόσθεσε πάντως: «Μην ακούτε τις κουταμάρες ότι φεύγω από το “Κόκκινο”, φεύγω από την κοινότητα για να βάλω υποψήφιος βουλευτής».

    Ο πρώην υπουργός σε μια σύντομη αναδρομή για την πορεία του στη διεύθυνση του σταθμού ανέφερε ότι ανέλαβε τη θέση αυτή στην αρχή της πανδημίας μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα και την αποδέχτηκε ως απλός στρατιώτης.

    Ωστόσο δεν άργησαν να υπάρξουν αντιδράσεις σε κομματικό επίπεδο. Ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός Παιδείας, ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία του κόμματος, συνδέοντας μάλιστα την απομάκρυνση του κ. Ξυδάκη με το Συνέδριο.

     «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απομάκρυνση του Νίκου Ξυδάκη από το Κόκκινο. Ο Νίκος έδωσε άλλον αέρα και κύρος Στο Κόκκινο 105,5 και ανέβασε την ακροαματικότητα και την αξιοπιστία του.

    Ποια σκοπιμότητα επέβαλε να υπάρξει αυτή η λυπηρή εξέλιξη την επομένη του Συνεδρίου και πριν εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος; Αισθάνεται κανείς την ανάγκη να απαντήσει;» ρώτησε ο κ. Φίλης.



    ΣΧΟΛΙΑ