• Πολιτική

    Αποκλειστικό: Έτοιμο το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ – Οι βασικοί άξονες και τα επόμενα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη της κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Πάνω από 50 βασικές στοχευμένες και απολύτως κοστολογημένες προγραμματικές δεσμεύσεις και περί τις 1500 επιμέρους δράσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και την περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    Η οικονομοτεχνική και πολιτική επεξεργασία του οποίου, ολοκληρώνεται, και μετά από τον εμπλουτισμό του μείγματος με το επικοινωνιακό σκέλος του μηνύματος, θα αποτελέσει το βασικό όπλο στη φαρέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής του οι πολίτες να συγκρίνουν το έργο και τις διακυβερνήσεις των τελευταίων οκτώ χρόνων και να αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευθούν το τιμόνι της χώρας, απαντώντας στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», δηλαδή στο βασικό διακύβευμα των εκλογών.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, στο δρόμο προς τις κάλπες, θα αναδεικνύει και το πόσο επικίνδυνο είναι για τη χώρα, όπως εκτιμά, το αντίστοιχο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Και στην κατεύθυνση αυτή, μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά Μητσοτάκη χθες, από το βήμα της Ολομέλειας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΝΔ , προέβλεψε ότι «εάν ποτέ ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσετε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη μέρα».

    Προς επίρρωση της σοβαρής αυτής κατηγορίας, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κοστολόγηση σε βάθος τετραετίας, των μέτρων που έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας ανέρχεται στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Οι άξονες του προεκλογικού προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Στον αντίποδα, το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης και συστηματικής επεξεργασίας- γεγονός που δεν συνάδει με την «κουλτούρα» των ελληνικών κομμάτων και δη αυτών που βρίσκονται στην εξουσία- από ομάδα 85 στελεχών (από τους 120 αρχικούς υποψηφίους) στην συντριπτική τους πλειονότητα επιστημόνων, που επελέγησαν και στη συνέχεια πλαισίωσαν τον επικεφαλής της αρμόδιας Γραμματείας πρώην Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη. Με τις πληροφορίες να μιλούν για «ξενύχτια στον ημιώροφο των κεντρικών της ΝΔ στην Πειραιώς ακόμα και στη διάρκεια των εορτών».

    Το αποτέλεσμα, όπως αυτό αποτυπώνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα, αποτελεί τον κοινό παρονομαστή απανωτών συσκέψεων και με τις πολιτικές ηγεσίες και τεχνοκράτες όλων των Υπουργείων και φορέων, με στόχο την αξιολόγηση και ενσωμάτωση ιδεών και προτάσεων, στη βάση συγκεκριμένης στοχοθεσίας και κοστολόγησης.

    Οι προτάσεις αυτές, «εφαρμοσμένης πολιτικής», ετέθησαν υπόψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη τουλάχιστον τρεις φορές στο προπαρασκευαστικό στάδιο, με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, να δίνει τις σχετικές οδηγίες, «άλλοτε προς την κατεύθυνση των πιο φιλόδοξων στόχων και άλλοτε προς αυτή των πιο ρεαλιστικών προτάσεων».

    Στο πλαίσιο αυτό, οι βασικοί άξονες του προεκλογικού προγράμματος είναι:

    –Η αύξηση των μισθών, στο Δημόσιο, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ιδιωτικό τομέα, με στόχο την περαιτέρω σύγκλιση των εισοδημάτων στην Ελλάδα με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης.

    –Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει «υποχρέωση» και «ύψιστη προτεραιότητα».

    –Η ισόρροπη ανάπτυξη με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε ελληνικής περιφέρειας, στη βάση ολοκληρωμένων προγραμμάτων, με μελετητική ωριμότητα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως αυτά που ήδη, παρουσιάστηκαν σε Αχαΐα, Θράκη, Κρήτη, με έμφαση στις υποδομές και επενδύσεις που θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε τομείς από τον τουρισμό και τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την ενέργεια, έως την έρευνα και την καινοτομία.

    –Οι νέοι και οι νέες, που θα αποτελέσουν διακριτή ομάδα, με την έμφαση να δίνεται στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και ειδικά στεγαστικά προγράμματα.

    Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται νέα «γενναία» αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος μπορεί να αγγίξει τα 780-800 ευρώ. Με παράλληλη αύξηση και των βοηθημάτων ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους, την ειδική παροχή μητρότητας, καθώς και άλλα επιδόματα και αμοιβές προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

    –Η Δικαιοσύνη και η ευρύτερη κοινωνική πολιτική με στοχευμένες δράσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες όπως τα ΑμΕΑ, οι μονογονεϊκές οικογένειες.

    Είναι αυτονόητο ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχουν ξεχωριστές ενότητες για την «Εξωτερική Πολιτική», την «Άμυνα και Ασφάλεια», την «Ψηφιακή Διακυβέρνηση», την «Αυτοδιοίκηση», την «Καθημερινότητα του Πολίτη», καθώς και όλες τις βασικές πτυχές του «Σύγχρονου Κράτους».

    Ειδική έμφαση δίδεται σε πτυχές του παραγωγικού μοντέλου, όπως η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, οι επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης και τις υπόλοιπες προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, που τώρα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης με κάθε ευκαιρία, θα τονίζει ότι ο στόχος του προεκλογικού προγράμματος δεν είναι η επόμενη τετραετία αλλά η Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

    Στο δρόμο προς τις κάλπες, έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν επαγγελματικοί φορείς, προκειμένου να γίνει διάλογος στα πρότυπα των Town Hall Meetings, παρουσία των Χάρη Θεοχάρη και Παύλου Μαρινάκη, ενώ αντίστοιχη απευθείας επαφή θα έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    Διαβάστε επίσης

    Ανάρτηση Μητσοτάκη στα τούρκικα: “Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα παλεύουν μαζί να σώσουν ζωές”

    Μητσοτάκης στο CNN: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο»

    Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Επιλέγετε την ακραία πόλωση για να διαχειριστείτε την ήττα της επόμενης μέρας



    ΣΧΟΛΙΑ