• Πολιτική

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα πρόσωπα που προετοιμάζουν το πρόγραμμα της ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Σε προεκλογικούς ρυθμούς εργάζονται πλέον ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Χ. Θεοχάρης και τα στελέχη- επιστήμονες που τον πλαισιώνουν, καθώς, πέρα από το ότι «μύρισε», όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η χώρα, έτσι κι αλλιώς, έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, που θα κρίνει και την επόμενη μέρα του τόπου.

    Στον ημιώροφο της έδρας της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Πειραιώς, καθημερινά πραγματοποιούνται απανωτές συσκέψεις, υπό την προεδρία του Χ. Θεοχάρη, με στόχο τη διαμόρφωση του βασικού κορμού των πολιτικών θέσεων και του προγράμματος, που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες κατά την προσεχή προεκλογική περίοδο, ζητώντας τους ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο για την δεύτερη κυβερνητική θητεία αλλά και για τις προγραμματικές αρχές του νέου παραγωγικού μοντέλου της επόμενης δεκαετίας, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της χώρας.

    Τον πρώην Υπουργό Τουρισμού και βουλευτή στον Νότιο Τομέα Αθηνών, πλαισιώνουν τρεις αναπληρωτές Γραμματείς: ο Σταύρος Βουρλούμης, οικονομολόγος, η Αντωνία Δήμου, οικονομολόγος-διεθνολόγος, και ο Γιώργος Βλαχογιάννης, επίσης οικονομολόγος

    Η οργανωτική δομή της Γραμματείας Προγράμματος είναι βασισμένη σε θεματικές ομάδες. Οι ομάδες καταρτίζουν προτάσεις που άπτονται, μεταξύ άλλων, της φορολογίας, της διαμόρφωσης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, της ισόρροπης ανάπτυξης, και της καθημερινότητας του πολίτη.

    Ειδικότερα, έμφαση δίδεται σε: “Οικονομία, Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα”, “Υγεία, Πρόληψη, Ευπαθείς Ομάδες”,  «Σύγχρονο Κράτος – Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Αυτοδιοίκηση – Καθημερινότητα του Πολίτη», “Ενέργεια”, “Δικαιοσύνη” και “Παιδεία”.

    Συντονιστές, ανά θεματική ομάδα, έχουν οριστεί:

    «Οικονομία – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα» – Αθανάσιος Πηλιούνης, Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας, αντιπρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού επιμελητηρίου και ιδρυτής της πλατφόρμας “JumpStart Greece”.

    «Υγεία – Πρόληψη – Ευπαθείς Ομάδες» – Κώστας Τρομπούκης (Ιατρός – Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

    «Σύγχρονο Κράτος – Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Αυτοδιοίκηση – Καθημερινότητα του Πολίτη» – Μαρία Μοσχότη (Διοικητική Επιστήμονας – Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

    Επίκειται η ολοκλήρωση της στελέχωσης τριών θεματικών ενοτήτων που εστιάζουν στην “Εξωτερική Πολιτική”, την “Άμυνα και Ασφάλεια”, καθώς και την “Απασχόληση, Ισότητα, Δημογραφικό και Κοινωνικές Πολιτικές”.

    Στις υπάρχουσες ομάδες εργάζονται τεχνοκράτες και επαγγελματίες με «υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία», οι οποίοι «έχουν ριχτεί στα βαθιά» της εφαρμοσμένης πολιτικής.

    Σε αυτούς συγκαταλέγονται προσωπικότητες όπως ο Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της επιτροπής ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, ο Καθηγ. Κωστας Υφαντής, Διευθυντής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, ο δρ. Θεόδωρος Τσακίρης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και συντονιστής της Task Force για τους Υδρογονάνθρακες στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Σπύρος Παπαευθυμίου, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, με τη διαδικασία στελέχωσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    To προσεχές διάστημα έχει προγραμματισθεί η πραγματοποίηση τριών εκδηλώσεων που θα συμμετέχουν επαγγελματικοί φορείς προκειμένου να γίνει διάλογος και διατύπωση προγραμματικών θέσεων στα πρότυπα των Town Hall Meetings παρουσία των Χάρη Θεοχάρη και Παύλου Μαρινάκη.

    Με οδηγό την φράση του πρωθυπουργού “Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας”, οι θεματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του “Διαλόγου με την Κοινωνία” θα εστιάσουν στα ΑμεΑ και τις μονογονεϊκές οικογένειες, την επιχειρηματικότηταεμπόριο και τουρισμό, καθώς και στον χώρο της Υγείας.

    Το βάρος σε πρώτη φάση πέφτει στην ισόρροπη ανάπτυξη- αποκέντρωση και στη φορολογία.

    Διαβάστε επίσης

    Συμφωνία Μητσοτάκη-Ράμα για επίσκεψη στα ελληνικά χωριά της Αλβανίας (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει καταγραφεί πρόοδος στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία



    ΣΧΟΛΙΑ