• Πολιτική

    Αποκλειστικό: Αυτά είναι τα ονόματα των πρώτων επιστημόνων και τεχνοκρατών που διαμορφώνουν το προεκλογικό Πρόγραμμα της ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός της Ελλάδας

    Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός της Ελλάδας


    Νέες και νέοι, επιστήμονες με βαριά βιογραφικά οι περισσότεροι, διαμορφώνουν, υπό τον Γραμματέα Προγράμματος και τέως Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, την επόμενη μέρα της ΝΔ και τις εξαγγελίες που θα συμπεριλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις θέσεις που θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό κατά την επόμενη προεκλογική εκστρατεία, αλλά και πέρα από αυτή, καθώς ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος έχει δώσει εντολή να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στόχο την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

    Αν και η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την «επιστημονική ομάδα κρούσης» να εμπλουτίζεται συνεχώς και με άλλα στελέχη και τεχνοκράτες, ο Χ. Θεοχάρης, εκτός από τις υποχρεώσεις στη Βουλή, όπου έχει αναλάβει τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του από τον Κ. Μητσοτάκη στον κομβικό ρόλο του επικεφαλής για το Πρόγραμμα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Υπουργούς, στην προοπτική να συναντηθεί με όλους, προκειμένου να του επιδώσουν το έργο και τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία ανά υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη πραγματοποιήσει σχετικά ραντεβού με τον «προκάτοχό» του Κ. Χατζηδάκη, υπεύθυνο για το πρόγραμμα της ΝΔ στις εκλογές του 2019, αλλά και τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Μετανάστευσης και Ασύλου.

    Βαριά βιογραφικά, σηκωμένα μανίκια

    Η οργανωτική δομή της Γραμματείας Προγράμματος που έχει συσταθεί προβλέπει τρεις αναπληρωτές Γραμματείς και τρεις θεματικούς Τομείς: «Οικονομία – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα», «Υγεία – Πρόληψη – Ευπαθείς Ομάδες» και «Σύγχρονο Κράτος – Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Αυτοδιοίκηση – Καθημερινότητα του Πολίτη».

    Αναπληρωτές Γραμματείς Προγράμματος είναι η Αντωνία Δήμου, ο Στ. Βουρλούμης και ο Γ. Βλαχογιάννης. Ενώ, συντονιστής Θέσεων και Διαβούλευσης ορίστηκε ο Ανδρέας Λεκατσάς.

    Η Αντ. Δήμου είναι οικονομολόγος και διεθνολόγος με ειδίκευση στην Μέση Ανατολή. Είναι επικεφαλής του Τμήματος Μέσης Ανατολής και Περσικού Κόλπου στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Άμυνας και Ασφάλειας, εταίρος στο Κέντρο για την Ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή (CMED) του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια UCLA, καθώς και στο Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ιορδανίας. Έχει διατελέσει σύμβουλος και συντονίστρια του ιδιαίτερου Γραφείου στο Hashemite Royal Court και έχει εργαστεί ως ειδική επιστήμονας στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας και ως σύμβουλος στο Επιτελείο Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    Ο Στ. Βουρλούμης είναι οικονομολόγος με διδακτορικό στο Στρατηγικό Management από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ άλλων, μελέτη του βραβεύθηκε ως το καλύτερο άρθρο στο ερευνητικό αντικείμενο Strategy Process, κατά το ετήσιο συνέδριο του Strategic Management Society, του μεγαλύτερου και πιο αναγνωρίσιμου επιστημονικού συνεδρίου στο αντικείμενο της Στρατηγικής Διοίκησης παγκοσμίως.

    Ο Γ. Βλαχογιάννης είναι οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου,  σύμβουλος επιχειρήσεων, εξειδικευμένος στα αναπτυξιακά προγράμματα.

    Τομείς κλειδιά για την επόμενη μέρα

    Τους Τομείς έργου στελεχώνουν:

    Θεματικός Τομέας «Οικονομία – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα»

    Συντονιστής: Αθανάσιος Πηλιούνης (Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας)

    Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα φορολογίας και ανάπτυξης: Τζαννής Θεοδωράκης (Λογιστής. Φοροτεχνικός)

    Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα επιχειρηματικότητας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Αργύρης Τσουνάκης (Επιχειρηματίας)

    Ειδική Συνεργάτιδα σε θέματα χρηματοδοτικών εργαλείων: Λίνα Σιαμαντά (Στέλεχος Υπουργείου Τουρισμού)

    Ειδική Συνεργάτιδα σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης: Ελένη Μαυρόγαλου (Δικηγόρος LL.M.)

    Θεματικός Τομέας «Υγεία – Πρόληψη – Ευπαθείς Ομάδες»

    Συντονιστής: Κώστας Τρομπούκης (Ιατρός – Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)

    Ειδική Συνεργάτιδα σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας: Ελένη Πέτρακα (Νοσηλεύτρια – Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη  Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας)

    Ειδική Συνεργάτιδα σε θέματα υπηρεσιών υγείας: Τζίνα Οικονόμου (Ιατρός- Διδάκτωρ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

    Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα τεχνολογίας υγείας: Γιώργος Σακελλαράκης (Οικονομολόγος – Στέλεχος κλάδου υγείας)

    Ειδική Συνεργάτιδα σε θέματα δημόσιας υγείας και προλήψεων: Μαρία Καλπουζάνη (Οικονομολόγος/Διεθνολόγος – Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας)

    Θεματικός Τομέας «Σύγχρονο Κράτος – Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Αυτοδιοίκηση – Καθημερινότητα του Πολίτη»

    Συντονίστρια: Μαρία Μοσχότη (Διοικητική Επιστήμονας – Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

    Ειδικός συνεργάτης σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης των πολιτών: Όμηρος Τσάπαλος (Πολιτικός Επιστήμονας – Σύμβουλος Στρατηγικής)

    Ειδικός συνεργάτης σε θέματα αυτοδιοίκησης και έξυπνων πόλεων: Γεώργιος Κοκκόλης (Πολιτικός Επιστήμονας – Σύμβουλος Επικοινωνίας)

    Ειδική συνεργάτιδα σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη: Αγνή Κανδύλη (Δικηγόρος – Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων)

    Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα που άπτονται του κλάδου των οπτικοακουστικών μέσων και των ψηφιακών υπηρεσιών, Στάθης Καλογερόπουλος (Υπεύθυνος Film Office Αθήνας)

    Διαβάστε επίσης

    Αποκλειστικό: Ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Α. Σάλεχ φέρεται να ζητά από τον Ερντογάν ανταλλάγματα για την επικύρωση του τουρκολιβυκού «μνημονίου»



    ΣΧΟΛΙΑ