ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παράλληλα με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία – λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- θα διαμορφώσει και το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης όχι μόνο ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση αλλά ανάμεσα τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής (απολύσεις, κατάργηση ή μείωση επιδομάτων) και της κοινωνικής πολιτικής.
Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη – όπου βάσει της ρύθμισης Σαμαρά τα δυο αυτά στελέχη πρέπει να παραιτηθούν τώρα από βουλευτές για να είναι υποψήφιοι στην ευρωβουλή- τα στελέχη της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που επιθυμεί την ένταξη των δυο πολιτικών στελεχών στο ευρωψηφοδέλτιο αναγνωρίζοντάς τους ότι στήριξαν την κυβέρνηση χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα βρει λύση.
Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει η νέα ρύθμιση στη Βουλή βάσει της οποίας ένας βουλευτής θα μπορεί να βάλει υποψηφιότητα στην ευρωβουλή και να παραιτηθεί μόνο εφόσον εκλεγεί.
Έτσι ακόμα και αν εκλεγούν οι δυο βουλευτές, σύμφωνα με το newsit.gr και την δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου, που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, μετά την ορκωμοσία τους στα τέλη Ιουλίου, θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών παίρνοντας λίγο χρόνο επιπλέον από τις 40 ημέρες που του δίνει το Σύνταγμα για προεκλογική περίοδο, όπως στο παρελθόν είχε κάνει και ο Κώστας Σημίτης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπάρχει πιθανότητα παραποίησης στα βίντεο από τα Τέμπη – Οποιαδήποτε αντίθετη αναφορά σκοπεύει σε αποπροσανατολισμό
- Διονύσης Καλογεράς: Η f society συμμετέχει στην DEFEA με το βλέμμα στραμμένο και στη ναυτιλία
- Αυξημένη κίνηση στην Αττική Οδό – Σε ποιους δρόμους υπάρχουν καθυστερήσεις
- Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο Blue Star 1 – Δόθηκε εντολή εκκένωσης του πλοίου
