• Πολιτική

    Το απίστευτο τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις κρίσεις Σμηνάρχων: Έρποντας και γλείφοντας σαν εκκρεμές..

    • NewsRoom


    Ένα, τουλάχιστον περίεργο, περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης με πρωταγωνιστή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Πιο συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναδημοσίευσε το δελτίο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στο οποίο αναγράφονται οι έκτακτες κρίσεις αξιωματικών για το έτος 2018, από το  Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων.

    Όλα μέχρι εδώ καλά! Όμως ο τίτλος με τον οποίο συνόδευε την αναδημοσίευση το ΑΠΕ προκάλεσε την έκπληξη σε όσους το είδαν. Και αυτό καθώς αντί για το «Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων 2018», όπως ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης του ΓΕΑ, το τηλεγράφημα του ΑΠΕ έφερε στον τίτλο τη φράση: «Έρποντας και γλύφοντας (sic) σαν εκκρεμές, δίνοντας γη και ύδωρ, ανεβαίνεις ψηλά όπως η μαϊμού και μένεις μετά με την μπαν’ανα (sic)..»!

    Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο:

    Πάντως, το λάθος έγινε γρήγορα αντιληπτό και μέσα σε λίγα λεπτά, το τηλεγράφημα αφαιρέθηκε και επαναδημοσιεύθηκε με τον σωστό τίτλο:

    Λίγο αργότερα, το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη από τους συνδρομητές για το λάθος ενώ όπως αναφέρει σε απολογητικό τόνο, «ελήφθησαν μέτρα».

    «Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά συγγνώμη από τους συνδρομητές του για τη δημοσίευση δήθεν ανακοίνωσης του ΓΕΑ, η οποία ουδεμία σχέση είχε με το ΓΕΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη ελήφθησαν μέτρα για το απαράδεκτο αυτό γεγονός», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΠΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συντάκτης που ευθυνόταν για το συγκεκριμένο λάθος απολύθηκε από τον διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλλο, ο οποίος σημείωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του.



    ΣΧΟΛΙΑ