• Πολιτική

    Η απάντηση Βαρουφάκη σε Στουρνάρα για τον υπουργό της χρεοκοπημένης Ελλάδας


    Κρατάει χρόνια αυτή η …κόντρα. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε όσα του καταλόγισε ο Γιάννης Στουρνάρας, ότι δηλαδή αυτοπαρουσιάστηκε στην Εκτελεστική Eπιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας ως υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Επιβεβαιώνοντας πάντως τον ισχυρισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γ.Βαρουφάκης σήκωσε το γάντι και τον παρέδωσε τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του λαού.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας περιέγραψε την πορεία της χώρας προς την επιβολή των capital controls και έγινε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την πρώτη περίοδο της διαπραγμάτευσης με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

    «Πήγε ο Βαρουφάκης στην ΕΚΤ και τους είπε: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Μπήκε και είπε ότι είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας! Τους είπα: Μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν: είναι ο υπουργός Οικονομικών σας δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!» αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας.

    Μετά την κατηγορία του Γιάννη Στουρνάρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντέδρασε άμεσα εξηγώντας ότι ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο και έπρεπε οπωσδήποτε να κουρευτεί. Και τόνισε: «Ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φρανκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

    Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά Υπ. Οικ και κατόπιν) διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

    Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μη με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας: Η Αττικής δανειοδοτούσε τον Καλογρίτσα σαν να ήταν η Microsoft!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια- Λοβέρδος σε Φάμελλο: Κάνετε bullying στον Στουρνάρα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ