ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απαλλαγή από την παιδεραστία λόγω παραγραφής για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Γεωργιάδη.
Στην παραγραφή της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κατέληξε το δικαστήριο και έπαυσε την ποινική δίωξη του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη.
Η υπόθεση που είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, κλείνει έτσι για τον κ. Γεωργιάδη, που πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.
Ο νέος Ποινικός Κώδικας οδήγησε στην παραγραφή του αδικήματος της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, στην αγόρευση της, είπε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής του κατηγορουμένου.
«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασίας και να παραγράφει όλα τα πλημμελήματα, ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της.
Ο κ. Γεωργιάδης ήταν παρών στο δικαστήριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος: Η ιστορία ζωής δύο επιχειρηματιών, με όραμα και έντονη κοινωνική δράση
- Ετσι θα είναι τα τουριστικά συγκροτήματα της επόμενης δεκαετίας
- Stéphane Rolland: O αγαπημένος σχεδιαστής της Αθηνάς Ωνάση περιγράφει την υψηλή ραπτική ως γλυπτική σε κίνηση
- Στα 3 εκατομμύρια η μέση τιμή αγοράς των πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.