• Πολιτική

    Αντίστροφη μέτρηση για να πέσει η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τη διαδικασία

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Ένταση σημειώθηκε στην συνεδρίαση της Εξεταστικής  επιτροπής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση της πλειοψηφίας να κλείσει τον κατάλογο των μαρτύρων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής.  Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε γνωστό δεν θα  συμμετάσχει “στην παρωδία” όπως είπαν της αποστολής  γραπτών ερωτήσεων προς την εκπρόσωπο της Ιntellexa, της εταιρίας που εμπορεύεται το Predator.  “Πρόκειται”, όπως έλεγαν “για άλλο ένα  επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης”.

    Ακολούθησε και η αποχώρηση από το ΚΚΕ με τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλος να δηλώνει «Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη.

    Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή.»

    Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ με τον Βουλευτή και μέλος της επιτροπής να υποστηρίζει :

    Για πρώτη φόρα 3 πρώην διοικητές και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ, δυο επικεφαλείς Ανεξάρτητων ελεγκτικών Αρχών, εκπρόσωποι εταιριών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν.

    Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς.

    Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική αποχώρηση τους από τη σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά.

    Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε.

    Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα.

    Στο μεταξύ το κατώφλι της επιτροπής πέρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας Krikel, Σταμάτης Τρίμπαλης. Φέρεται να είπε πως δεν έχει καμία σχέση, με την ΕΥΠ ή με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων – παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σύμβαση της εταιρείας Krikel με το Δημόσιο έγινε το 2018 και αφορούσε  λειτουργικά ζητήματα του συστήματος Tetra.

    Στα χρόνια που ακολουθήσαν οι σχέσεις του, φέρεται να είπε ότι,  δεν αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα αλλά μόνο με επιχειρησιακό δυναμικό. Φέρεται επίσης  να έκανε λόγο και μια σύμβαση που έγινε τον  Απρίλιο του 2021 με  το Υπουργείο δημόσιας τάξης με προκαταβολή 4 εκατ ευρώ για προμήθεια του συστήματος Tetra που αφορούσε στο  Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

    Φέρεται να είπε ότι η η προκαταβολή είχε να κάνει με την επείγουσα κατάσταση στο μεταναστευτικό και την ανάγκη άμεσης προμήθειας των συστημάτων λόγω των  αυξημένων ροών.

    Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόκειται για το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που έχει κληθεί και το τελευταίο στην λίστα των μαρτύρων. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί για το αν θα προσέλθει ή θα καταθέσει υπόμνημα.

    Διαβάστε επίσης

    Κατρίνης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να θάψει το θέμα των υποκλοπών



    ΣΧΟΛΙΑ