• Πολιτική

    «Αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ για την διάταξη περί αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

    • NewsRoom


    Την έντονη διαφωνία τους στην διάταξη για την ανάδοχη παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασαν κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του κόμματος οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την τροποποίησή της από την αρμόδια υπουργό, Θεανώ Φωτίου.

    Μετά την χθεσινή υπογεγραμμένη επιστολή τους στην υπουργό με την οποία ζητούσαν την απόσυρση της διάταξης, οι βουλευτές πήραν σήμερα τον λόγο εκφράζοντας την διαφωνία τους. Πρόκειται για τους Γεωργία Γενιά, Νίκο Βέττα, Γιώργο Ουρσουζίδη, Πέτρο Κωνσταντινέα, Γ. Δημαρά, Γ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Κωστοπαναγιώτου. Να σημειωθεί ότι και άλλοι συνάδελφοί τους συμμερίζονται τις θέσεις αυτές, όπως ο Μ. Μπόλαρης και ο Θ. Παραστατίδης.

    Η Γεωργία Γενιά είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Αυτή η συζήτηση που αναπτύσσεται με ενοχλεί γιατί εγώ ήμουν αυτή που το 93’ δήλωσα απερίφραστα υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης. Ακόμα και στη Γαλλία η Αριστερά συζήτησε τρία χρόνια το ζήτημα και τελικά έκανε πίσω».

    Η ομάδα των βουλευτών κατέθεσε νέα επιστολή στην ΕΠΕΚΕ, με την οποία ζητά  την τροποποίηση της διάταξης και παράλληλα να καθίσταται σαφές ότι ανάδοχη γονείς μπορούν να γίνουν μόνο ετερόφυλα ζευγάρια.

    «Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί της τεκνοθεσίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

    Δείτε παρακάτω την επιστολή των 10 βουλευτών:

    Από τη πλευρά της πάντως η Θεανώ Φωτίου επέμεινε στην αναγκαιότητα της «συγκεκριμένης μεταρρύθμισης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δύσκολα θα κάνει πίσω.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με νέο νομοσχέδιο τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίθετη με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος



    ΣΧΟΛΙΑ