• Διεθνής πολιτική

    Οι «αντάρτες» Τόρις πλήγωσαν την Τ. Μέι – Σε «κίνδυνο» η συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit

    Τερέζα Μέι

    Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου


    Μπροστά στο ενδεχόμενο καταψήφισης της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Brexit οδηγείται η Βρετανία, καθώς το βράδυ της Τετάρτης η Βουλή των Κοινοτήτων κατάφερε να αποκτήσει τη δυνατότητα να έχει τον «τελικό λόγο» για την έγκριση της η μη.

    Οι αντάρτες των Toris δεν πείστηκαν από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και υπερψήφισαν τροποποίηση του νομοσχεδίου για το Brexit που τους δίνει τη δυνατότητα να εγκρίνουν ή να καταψηφίσουν την συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ.  Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με 309 ψήφους «υπέρ» έναντι 305 «κατά».

    Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη ήττα για της Τερέζα Μέι. Η ίδια, άλλωστε, πληρώνει ακόμα την απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τους προηγούμενους μήνες, από τις οποίες μειώθηκε η δύναμή της στο σώμα. Με την υπερψήφιση της τροπολογίας, ουσιαστικά, περικόπτονται οι εξουσίες της πρωθυπουργού αναφορικά με τη συζήτηση για το Brexit, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το λεγόμενο «soft Brexit» που επιθυμούν τόσο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και οι Βρυξέλλες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιστορική στιγμή: Συμφωνία για το Brexit στη συνάντηση Μέι-Γιούνκερ

     



    ΣΧΟΛΙΑ