• Πολιτική

    Άνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ από το χυδαίο GFY του Καρτερού στον Μητσοτάκη – Σε δύσκολη θέση πάλι ο Τσίπρας

    • NewsRoom
    Ο Θανάσης Καρτερός και ο Αλέξης Τσίπρας

    Θανάσης Καρτερός – Αλέξης Τσίπρας


    Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ διάβασαν το άρθρο του Θανάση Καρτερού στη (διαδικτυακή) «Αυγή» και ενθουσιάστηκαν από το ωμό – αγοραίο ύφος του πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

    Ανάμεσα τους και ο «πάντα έτοιμος» σε τέτοιες περιπτώσεις, Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέλαβε να το… διακινήσει στα social media, τονίζοντας ότι προσυπογράφει «λέξη προς λέξη» όσα έγραψε ο Καρτερός.

    Κανονικά δεν θα έκανε καμία εντύπωση, σε κανέναν, η πρωτοβουλία του γνωστού χυδαιολόγου πολιτικού. Έκανε διότι ο Πολάκης ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα προστατεύεται από τον Πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα, υιοθέτησε δημοσίως τη γνωστή βρισιά προς τον πρωθυπουργό της χώρας. «Νομιμοποίησε» την ύβρι ως τρόπο πολιτικής επικοινωνίας-αντιπαράθεσης!

    Αυτό δε σηκώνει δικαιολογίες του τύπου, «στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν» και προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, που συνεχίζει να ακροβατεί μεταξύ των δύο (;) όψεών της: Τη μία που προβάλλεται «επισήμως» με διακηρύξεις περί υπεύθυνης τάχα αντιπολίτευσης και τη δεύτερη που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια, αυτή των ύβρεων, του οχετού του Διαδικτύου, της τοξικότητας κλπ.

    Η αλήθεια είναι ότι το υβρεολόγιο του Καρτερού αντιμετωπίστηκε με απορία και προβληματισμό από μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικοί της … «Προοδευτικής Συμμαχίας» διάβασαν το ύφος της παρέμβασης του κ. Καρτερού ως βαρύ πλήγμα -αν όχι χαριστική βολή- στην «επίθεση γοητείας» που έχει εξαπολύσει τελευταία ο κ. Τσίπρας για να κερδίσει τους ψηφοφόρους του κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου.

    Άλλοι, μέλη της Προεδρικής Ομάδας που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το ανέγνωσαν ως απόπειρα υπονόμευσης του κ. Τσίπρα από την εσωκομματική αριστερή ομάδα (Τσακαλώτος, Φίλης κ. ά) που δεν θέλει εκλογή αρχηγού από τη βάση, ούτε το επίμονο άνοιγμα προς το Κέντρο – «αστείο» βέβαια, αφού ο Πολάκης και ο Καρτερός παραμένουν «στηρίγματα» του Αλέξη Τσίπρα…

    Ακόμη όμως και αν πρόκειται για μία επιθετική και συνάμα άτσαλη προσπάθεια του Καρτερού και των αντιδεξιών ή αυτοχαρακτηριζόμενων ως πιο «γνήσιων» αριστερών να καλύψει το ακάλυπτο, «η Άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός» του Γιώργου Τσίπρα στη βουλή, η ουσία είναι ότι το επίπεδο και το ύφος της παρέμβασης γύρισε μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναλυτές εκτιμούν ότι το αγοραίο πολιτικό ύφος της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τραβάει» μόνον ακραίους και περιθωριακούς, ενώ απωθεί τους ψηφοφόρους του κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου, τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει για την «στροφή» του στον … αντι-λαϊκισμό.

    Αυτό πάντως φαίνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται ικανοποιητική (πολύ ή αρκετά) από μόλις το 11,2% των ερωτηθέντων και το 26,1% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για την τουρκική προκλητικότητα

    Κωστής Χατζηδάκης: Πολιτικός χουλιγκανισμός το άρθρο Καρτερού για τον Πρωθυπουργό



    ΣΧΟΛΙΑ