• Πολιτική

    Επιτέλους! Έχουμε νέο ΕΣΡ

    Κομισιόν


    Έπειτα από έξι συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, τα κόμματα συμφώνησαν για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Νέος πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, με τις ψήφους των 4/5 των μελών της Διάσκεψης, ορίστηκε ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, ενώ αντιπρόεδρος ο Ρ. Μορώνης.

    Σε σύνολο 24 ψηφισάντων, «ναι» είπαν οι 20 που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ 4 μέλη της Διάσκεψης ψήφισαν τελικά «παρόν», προερχόμενα από το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και την Ένωση Κεντρώων.

    Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ήταν μια πρόταση της ΝΔ, κατά την προηγούμενη πέμπτη συνεδρίαση.

    Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς,  πως το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Μια δήλωση που δέχθηκε ο Νίκος Δένδιας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

    Τα νέα μέλη του ΕΣΡ θα είναι οι: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Γιώργος Σαριδάκης.

    Στην αρχική πρόταση του προέδρου της Βουλής περιλαμβανόταν και ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος, στο όνομα του οποίου πάντως υπήρξε αντίδραση, με αποτέλεσμα ο κ. Βούτσης να τον αντικαταστήσει με τον Γιώργο Πλειό.

    Ο Ν. Παππάς, αμέσως μετά την συγκρότηση του ΕΣΡ σχολίασε ότι “η επίτευξη συναίνεσης στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια”.

    “Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Ο δρόμος πλέον για το διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός. Κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ότι δε πρέπει να γίνει αδειοδότηση. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια. Κανείς δεν υποστηρίζει οτι πρέπει να συνεχιστεί η 27χρονη ανομία και ασυδοσία”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Βούτσης: Ο Αθ. Κουτρουμάνος για Πρόεδρος του ΕΣΡ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς συμφωνία για το ΕΣΡ. Πεδίο συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο πρόσωπο του Αθ. Κουτρουμάνου



    ΣΧΟΛΙΑ