• Πολιτική

    Αγγελούδης: Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για τη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom

    Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης


    Τη θέση πως απαιτείται «κοινός βηματισμός της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των παραγωγικών φορέων του τόπου για να εξυπηρετήσουμε με αξιώσεις την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης» εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά την ομιλία του στο 7ο Thessaloniki Summit που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Φόρουμ των Δελφών.

    Αγγελούδης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε στις πράξεις

    Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης η προοπτική ευημερίας για την πόλη δεν θα κερδηθεί «μόνο μέσα από την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν εξαγγελθεί, αλλά από την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτής της όμορφης πόλης».

    Υποσχέθηκε πως η διοίκησή του που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου του 2024 είναι έτοιμη να αξιοποιήσει «στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον -αυτονόητα- μητροπολιτικό ρόλο του δήμου Θεσσαλονίκης και να υπηρετήσει το σχεδιασμό μίας συνολικότερης αναπτυξιακής στρατηγικής για την περιοχή».

    «Και αυτό είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, με επίμονη και συνεχή διεκδίκηση. Με διαρκή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων. Με σεβασμό στη ψήφο ευθύνης που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Με αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος.

    Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Γιατί στην πόλη μας συζητάμε πολύ. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στις πράξεις», συμπλήρωσε ο κ. Αγγελούδης.

    Τέλος, υπογράμμισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί το επίκεντρο της ζώνης επιρροής του πολεοδομικού συγκροτήματος και πως επιβάλλεται «να έχει κυρίαρχο ρόλο και λόγο ως κέντρο υπηρεσιών, λειτουργιών και αποφάσεων, ως hub επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ως πολιτιστικό, αθλητικό και ακαδημαϊκό κέντρο, ως διαμετακομιστικός κόμβος και ως προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρανάκης: Η τεχνολογία μπορεί να προαγάγει την πράσινη μετάβαση

    Αυγενάκης: Να αυξηθεί το ποσό του γεωργικού αποθεματικού

    Σκυλακάκης: Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διεθνούς δικαίου – Εξαιρετική η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν



    ΣΧΟΛΙΑ