• Πολιτική

  Ανδρουλάκης: Ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στο βωμό της συγκάλυψης

  • NewsRoom
  Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

  Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


  «Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στο βωμό της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

  Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πώς αντικείμενο της συνάντησής του με τον κ. Ράμμο ήταν «οι σοκαριστικές καταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις Ανεξάρτητες Αρχές.

  Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία».

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ ώστε, όπως τόνισε, «να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων».

  Υπογράμμισε ακόμη πως αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός.

  Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως το κράτος δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

   

  Διαβάστε επίσης:

  Νετανιάχου: Μελετά μετακίνηση των Παλαιστινίων της Γάζας στην Αίγυπτο

  Μέσι: Η Μπαρτσελόνα είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο, μία μέρα θα επιστρέψω

  Αγία Σοφία: Tέλος η δωρεάν είσοδος για τους τουρίστες  ΣΧΟΛΙΑ