• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Να ξαναγίνει η ΚΕΔΕ το όργανο των αυτοδιοικητικών και όχι το όργανο του κ. Μητσοτάκη

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο


    Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ.

    «Η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου εις βάρος της αυτοδιοίκησης. Πρέπει να γίνει το συνδικαλιστικό όργανο, που θα υπηρετήσει μια αυτόνομη αυτοδιοίκηση, δίπλα στον πολίτη. Μια αυτοδιοίκηση, που θα στηρίξει μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών.

    Δεν δώσαμε, ως κόμμα, χρίσματα στις εκλογές του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, διότι υπηρετούμε πολιτικά και ιδεολογικά την ανεξαρτησία και αυτονομία του θεσμού όπως συμβαίνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

    Θεωρώ μια ιστορική ευκαιρία την υποψηφιότητα του νέου δημάρχου Αθηναίων για να ξαναγίνει η ΚΕΔΕ το όργανο των αυτοδιοικητικών και όχι το όργανο του κ. Μητσοτάκη για να ελέγχει τους αυτοδιοικητικούς» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

    «Μιλάμε για δύο διαφορετικά μοντέλα. Το ένα μοντέλο είναι η συγκέντρωση εξουσίας σε μια παρέα γύρω από τον κ. Μητσοτάκη και το άλλο μοντέλο είναι αυτό της δημοκρατικής παράταξης που προκρίνει τον διάλογο και τη συναίνεση ώστε κράτος και αυτοδιοίκηση να υπηρετούν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους αυτοδιοικητικούς «να στηρίξουν ένα σχήμα, το οποίο θα δώσει δύναμη στη δική τους φωνή και όχι ένα σχήμα που θα είναι υπηρέτης της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρουλάκης: Να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

    Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή

    Γεωργιάδης: Θα ενταχθούν και οι φαρμακοποιοί στην εκστρατεία του εμβολιασμού κατά της covid-19



    ΣΧΟΛΙΑ