• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Κομματική πειθαρχία στην ψήφιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


    «Δεν θα επιτρέψω ρήγμα στην ψηφοφορία» για τα μη κρατικά ΑΕΙ, φέρεται να είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μετά από το διπλό επεισόδιο με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τη Νάντια Γιαννακοπούλου, οι οποίοι διαφώνησαν με την γραμμή της καταψήφισης του νομοσχεδίου που επέλεξε τελικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων:

    Διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματος μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16.

    Το ΠΑΣΟΚ θέλει:

    -ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο

    -ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

    -και ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

    Τον κ. Μητσοτάκη βοηθά η ανυπαρξία αντιπρότασης. Εμείς, όμως, έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

    Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

    Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση;

    Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Πηγές ΝΔ για Κασσελάκη: Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του απαγορεύει να συμμετέχει σε εταιρεία στο εξωτερικό

    Σαμαράς για Μπελέρη: Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει θέση στην ΕΕ

    Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μεγάλο λάθος αν νομίζει πως με την τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ