• Πολιτική

    Ανδρουλάκης κατά Γαβρόγλου: «Είναι λυπηρό για τον Υπουργό Παιδείας να υιοθετεί δογματικές προσεγγίσεις»

    • NewsRoom
    Ανδρουλάκης


    Την αντίθεση του στις αποφάσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να απαγορεύσει τις εκδρομές στο εξωτερικό για τα σχολεία εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης με ανακοίνωσή του. Θεωρεί την κατάσταση εξαιρετικά λυπηρή, ειδικά για έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει πανεπιστημιακός δάσκαλος. «Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να επικεντρωθεί στην προσπάθεια θεσμικής αναβάθμισης και οικονομικής υποστήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης, ασχολείται με το πώς θα περιορίσει δραστηριότητες και επισκέψεις στο εξωτερικό», αναφέρει στην ανακοίνωση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    «Είναι λυπηρό ο Υπουργός Παιδείας που είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος να υιοθετεί τέτοιες δογματικές και ισοπεδωτικές προσεγγίσεις περιορίζοντας τις ευκαιρίες καλλιέργειας των μαθητών», δήλωσε ο κύριος Ανδρουλάκης φανερά δυσαρεστημένος με την στάση του υπουργού.

    Μάλιστα προχώρησε και σε συμβουλές για λύσεις στο οικονομικό θέμα, καθώς το υπουργείο επικαλείται οικονομικές αδυναμίες. «Προοδευτική επιλογή θα ήταν να υποστηρίξει αυτές τις δραστηρίοτητες και στη δημόσια εκπαίδευση μέσω της ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων μαθητών. Οι αναγκαίοι πόροι θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν από την επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων κάθε χρόνο όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, την ένωση του δυσανάλογου αριθμού σχολικών μονάδων με παράλληλη διατήρηση των θέσεων και άλλα μέτρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γαβρόγλου κατάργησε τη δυνατότητα επισκέψεων μαθητών σε ξένα σχολεία μέσω προγραμμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Ανδρουλάκης: Όχι μικροπολιτική πάνω από την τραγωδία στη Δ. Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ