• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Υποψήφιοι πρωθυπουργοί όλοι οι αρχηγοί κομμάτων εκτός… Μητσοτάκη και Τσίπρα – Προειδοποίηση σε Λοβέρδο

    Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Τον εαυτό του έθεσε εμμέσως μεταξύ των υποψηφίων πρωθυπουργών στην υποθετική κυβέρνηση συνεργασίας που οραματίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εξαιρώντας φυσικά τους Κυριάκο Μητσοτάκης και Αλέξη Τσίπρα για τους οποίους έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχθεί να αναλάβουν τη θέση σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας των κομμάτων τους με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε πως όποιο κόμμα προκαλέσει αστάθεια θα την χρεωθεί, ενώ επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο ελληνικός λαός θα είναι αυτός που θα καθορίσει τους συσχετισμούς το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου.  Ξεκαθάρισε επίσης πως η πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας θα ισχύσει και για τις επαναληπτικές εκλογές.

    Επανέλαβε δε πως δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση αν δεν έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.

    «Αυτό που έχω στο μυαλό μου έχω ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα δημιουργήσει νέα προοπτική» είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Η παράταξή μας λέει και τώρα ότι έλεγε επί ΣΥΡΙΖΑ – αλλά ο Μητσοτάκης κάνει ότι και ο Τσίπρας. Έχω χρέος να πω “ως εδώ”».

    Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό πως «εργαλειοποιεί» τον φόβο «επαναφοράς» του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία «κρατώντας έτσι όμηρο τον ελληνικό λαό».

    Ανέφερε επίσης πως σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας δεν πρόκειται κανένα κόμμα να διορίσει διοικητή σε δημόσιο Οργανισμό ή νοσοκομείο ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει κάνει υποκλοπές και δεν έχει υποσχεθεί «σεισάχθεια».

    Μιλώντας για τα Τέμπη, υποστήριξε πως ξεγυμνώθηκε το «επιτελικό κράτος» , ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «παιχνίδια» με την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα .

    «Πήγαν εκεί με κάμερες, ο ένας για να πει ότι λειτουργούσε, ο άλλος ότι δεν λειτουργούσε», για να προσθέσει ότι και τα δύο κόμματα, που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια «θα έπρεπε να ξέρουν ποια συμφέροντα δεν επέτρεπαν την υλοποίηση της σύμβασης 717».

    Τέλος αναφέρθηκε και στις  δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει. Ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε διαγραφεί στο παρελθόν το 2013, από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, προειδοποιώντας εμμέσως τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη στάση του.



    ΣΧΟΛΙΑ