• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Είμαι σοσιαλδημοκράτης – Όχι κεντρώος, αλλά κεντροαριστερός

    • NewsRoom
    Ανδρουλάκης: Είμαι σοσιαλδημοκράτης - Όχι κεντρώος, αλλά κεντροαριστερός

    Νίκος Ανδρουλάκης


    «Δεν κοιτάζω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς τη ΝΔ. Στόχος μου είναι να πάρουμε ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τον οποίο το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι το πώς θα μεγαλώσει η παράταξη.

    Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι στόχος του είναι να πάρει το κόμμα του ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, προσθέτοντας ότι το να πάρει σήμερα κανείς αποφάσεις βάση δημοσκοπήσεων, είναι «σαν να περιφρονεί τον ελληνικό λαό».

    «Να ψηφίσει ο λαός, να μας δώσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή και τότε να δούμε όλα τα σενάρια και πάντα αξιακά και όχι με μια λογική «να μοιράσουμε καρέκλες και με όποιον να είναι», σε καμία των περιπτώσεων»- τόνισε.

    Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε σχετικά με την ευρωπαϊκή και διεθνή του παρουσία, σημειώνοντας ότι εάν εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος, το γραφείο του θα βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων.

    «Δεν καταλαβαίνω γιατί η δική μου διεθνής παρουσία είναι μειονέκτημα», είπε.

    «Υπάρχουν συνυποψήφιοί μου που έχουν μεγαλύτερη διεθνή παρουσία από μένα και ισχυρές θέσεις. Γιατί η δική μου διεθνής και ευρωπαϊκή παρουσία, όταν έχω τη δυνατότητα να επηρεάσω τις εξελίξεις για εθνικά και οικονομικά θέματα προς όφελος της πατρίδας μου, να θεωρείται μειονέκτημα;».

    «Δεσμεύομαι ότι όποιος έρθει δε θα είναι μόνο συνιδρυτής αλλά θα είναι και πρωταγωνιστής, αν μου δώσουν τη δυνατότητα να ηγηθώ της παράταξης», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, προαναγγέλλοντας ότι από την επόμενη ημέρα θα ζητήσει αυτό-οργάνωση, «πρώτα οι οργανώσεις, μετά τα συνέδρια, η παράταξη θα γίνει από τα κάτω, όχι από τα πάνω», πρόσθεσε.

    «Αυτό που κρίνεται είναι προς θα ξαναχτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Ποιον απ΄ τους έξι μπορούν να εμπιστευθούν οι Έλληνες για να κάνει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη ένα κόμμα πρωταγωνιστή».

    Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, πυξίδα δεν είναι το συμφέρον του καθενός ξεχωριστά.

    «Δική μου πυξίδα είναι η δικαιοσύνη που χρειάζεται ο τόπος μας. Πάρα πολλοί αδύναμοι άνθρωποι, άνθρωποι της μεσαίας τάξης, νιώθουν ότι δεν υπάρχει καθημερινή κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο μας. Ας τους δώσουμε την πραγματική ελπίδα, βάση σχεδίου, όχι ελπίδα για να υφαρπάξουμε την ψήφο τους όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια».

    Ως προς το πώς θα μεγαλώσει η παράταξη, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε: «Απευθύνομαι στο προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, δεν απευθύνομαι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα». Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα ανθεκτικό πρόγραμμα ανταγωνιστικής παραγωγικής βάσης που θα αυξήσει τις εξαγωγές, που θα κάνει πολλές καλές δουλειές, για να δουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό ότι για όσους έμειναν, αλλάζει η ζωή τους σε μια θετική κατεύθυνση για να για να γυρίσουν κι αυτοί πίσω. Ο κόσμος χρειάζεται «ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για να έχουμε κοινωνική κινητικότητα όπως τη δεκαετία του ’80, το παιδί του φτωχού να σπουδάσει, χωρίς να έχει ο γονιός μεγάλο κόστος. Να έχουμε οικονομική άνοδο και να υπάρχει παραγόμενος πλούτος για όλες τις κοινωνικές τάξεις».

    Μιλώντας για τον εαυτό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε:

    «Είμαι ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης κι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κεντρώος, σημαίνει ότι είμαι κεντροαριστερός. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά». Όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγκάλιασε την ιστορία του κεντρώου Βενιζελισμού και την ιστορία της προοδευτικής ΕΑΜικής αριστεράς κι έτσι κάναμε μεγάλη παράταξη το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, δίνοντας σαφές ιδεολογικό στίγμα. «Αυτή είναι η ιστορία μας, εγώ δεν απεμπολώ την ιστορία μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 – Κάντε τον προγραμματισμό σας

    Γ. Παπανδρέου: Στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου – Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για να ζωντανέψει ο τόπος



    ΣΧΟΛΙΑ