• Πολιτική

    Ανδρέας Ξανθός στο Ειδικό Δικαστήριο: «Τυπική παράλειψη η μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων το 2015»

    Ανδρέας Ξανθός

    Ανδρέας Ξανθός


    Καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Ανδρέας Ξανθός υποστήριξε ότι δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015.

    Στη δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, για τη μη αμελλητί αποστολή στη Βουλή της αναφοράς σε.βάρος του τότε υπουργού Π. Κουρουμπλή, ο κ. Ξανθός κατέθεσε ότι ο υπουργός Υγείας δεν συμμετέχει στη διαδικασία ανατιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς για αυτό υπήρχαν ειδικές επιτροπές και ο υπουργός ουσιαστικά θέτει μόνο την υπογραφή του. “Η μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων κατά το επίμαχο διάστημα ήταν μια τυπική παράλειψη χωρίς να έχει βλαπτικές επιπτώσεις”, υποστήριξε.

    Σε ερώτηση της πρόεδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν η κυρία Τουλουπάκη είχε σχέση με τον κ. Κουρουμπλή, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει και προσέθεσε ότι κατά την εκτίμησή του δεν μπορούσε να έχει.

    Σε άλλη ερώτηση εάν ο κ. Κουρουμπλής μεσολάβησε στην κ. Τουλουπάκη, η απάντηση του μάρτυρα ήταν «όχι», όπως αρνητική ήταν η απάντηση και στην ερώτηση εάν η κυρία Τουλουπάκη ήθελε να βλάψει ή να ωφελήσει κάποιον ή τις φαρμακευτικές εταιρείες.

    Ή κατάθεση του συνεχίζεται αύριο.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Συνάντηση Μελόνι με Μπερλουσκόνι – «Κοινές προθέσεις και θετικό κλίμα»

    Δημοσκόπηση ALCO: Στις 8,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

     



    ΣΧΟΛΙΑ