ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και η επίθεση του ευρισκόμενου σε διατεταγμένη υπηρεσία πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία εναντίον του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών ευθυγραμμίζονται απόλυτα», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Ως κέντρο του στόχου τους βάζουν σταθερά τον τελευταίο καιρό τη δήθεν κυριαρχία υπό προϋποθέσεις ελληνικών νησιών. Η Τουρκία και στο θέμα αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.
Είναι προφανές πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων, τις οποίες η ηγεσία του ΥΠΕΞ και η ελληνική διπλωματία πρέπει να τις αντιμετωπίσουν οργανωμένα και με μακροχρόνιο σχεδιασμό», καταλήγει.
Διαβάστε επίσης
Απειλές από Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Αλαφούζος: Δεν υπάρχει καμία πρόταση για αγορά της ΠΑΕ – Λάθος που έδιωξα τον Γιοβάνοβιτς
- Μόδα: Η άνοδος της Cartier, τα 5 δισ. της Kim Kardashian και η αδέξια κίνηση της Boss – μια αντιφατική εβδομάδα
- Τα γαλάζια δείπνα επιστρέφουν – Οι πρωταγωνιστές και οι στόχοι
- ΕΧΑΕ – Euronext: Τι αλλάζει από σήμερα για επενδυτές, χρηματιστές και εισηγμένες