• Πολιτική

    Αναζητώντας το κατάλληλο timing για την έκδοση του επταετούς ομολόγου – Πού θα κριθεί


    Μπορεί η κυβέρνηση να ανυπομονεί για την επιστροφή στις αγορές ομολόγων, ωστόσο η αρνητική συγκυρία την αναγκάζει να προβεί σε δεύτερες σκέψεις, την ώρα που οι ανάδοχοι της έκδοσης δηλώνουν έτοιμοι.

    Προς το παρόν, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι αναγκασμένοι, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση, να παρακολουθούν τις συνθήκες στις αγορές και την ανατροφοδότηση των επενδυτών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, περιμένουν να δουν πως θα κινηθεί η Τετάρτη για συμπεράνουν αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, ώστε να ξεκινήσουν την εμπορία την Πέμπτη, ανάλογα με το τι θα συμβεί όταν ανοίξουν οι αγορές στις ΗΠΑ.

    Παρά τις θετικές εκτιμήσεις, δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις. Όπως μάλιστα ανέφερε τραπεζικός αξιωματούχος στο Reuters, «oι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να πιέσετε την αγορά για μια καταστροφική συναλλαγή», δήλωσε τραπεζικός αξιωματούχος.

    Από εκεί και πέρα, άσχετα από την ημερομηνία της τελικής εξόδου, αυτό που θα κρίνει το κατά πόσο η έκδοση του επταετούς ομολόγου υπήρξε ή όχι επιτυχής, θα είναι το ενδιαφέρον που θα δείξει η αγορά, παρά το ύψος της τελικής απόδοσης. Άλλωστε, μια ισχυρή εκδήλωση ενδιαφέροντος, με μεγάλο εύρος και πλήθος προσφορών, θα μπορέσει πιθανόν να λειτουργήσει ως καταλύτης για περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων. Παράλληλα, είναι αναμενόμενο, τουλάχιστον σε ένα μικρό βαθμό, η κρίση των τελευτών ημερών στην αγορά ομολόγων να επηρεάσει κάπως τις αποδόσεις.

    Η Ελλάδα αναμένει πως το επιτόκιο της έκδοσης θα κινηθεί σε επίπεδα κάτω του 3,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : UBS: Τι προβλέπει για το ελληνικό χρηματιστήριο, γιατί είναι θετική για τα ομόλογα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινοπρακτική η έκδοση του 7ετούς ομολόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ουρές» επενδυτών για το ελληνικό ομόλογο «βλέπει» το Bloomberg

     



    ΣΧΟΛΙΑ