• First Top Stories

    Αναβάθμιση του Μουζάλα – Νεκρική σιγή ο Καμμένος. Γιατί;

    • NewsRoom
    Twitter

    Πάνος Καμμένος. Αρχηγός ΑΝΕΛ


    Η απόφαση, η οποία ελήφθη σε σημερινή σύσκεψη, δείχνει ότι το Μαξίμου όχι μόνο δεν θα απομακρύνει τον Γιάννη Μουζάλα αλλά, ουσιωδώς, τον αναβαθμίζει καθώς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που μέχρι σήμερα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αυτονομείται.

    Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διατυπώθηκε η άποψη ότι για να αναβαθμιστεί το υπουργείο θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

    Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝΕΛ
    Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος ΑΝΕΛ

    Η «νεκρική σιγή» που παρατηρείται ως υιοθετούσα στάση του κ. Καμμένου, βέβαια, είναι ένα θέμα για το οποίο δεν διατυπώθηκε καμία άποψη ούτε από το Μαξίμου ούτε από τον ίδιο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ,αναντίρρητα, ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται από τις πολλαπλές «κωλοτούμπες». Όμως, από ότι φαίνεται η «Κωλοτούμπα» δεν θα είναι χάρισμα και αποκλειστικό προσόν του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτή την αλλαγή, φυσικά, υπεύθυνος είναι ο κ. Καμμένος.

    Να θυμίσουμε λοιπόν, ότι ο προλεχθείς εδώ και μέρες έχει ταράξει το πανελλήνιο, ενσπείροντας τον τρόμο για το ότι η πολιτική -τουλάχιστον- αστάθεια θα μας επισκεφτεί και πάλι. Απειλούσε, δηλαδή με παραίτηση και αποχώρηση από την Κυβέρνηση, εάν ο Πρωθυπουργός δεν διώξει τον Γιάννη Μουζάλα.

    Εν τούτοις, όλα καταλήγουν στο ότι όλα αυτά έγιναν στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων, με απώτερο στόχο τη συσπείρωση των ΑΝΕΛ , που έδειχναν απογοητευμένοι από την πολιτική του, διαλέγοντας ως τρόπο για να πετύχει τον σκοπό του τις δηλώσεις για λόγους εντυπωσιασμού.

    Δεν υπολόγισε, ωστόσο, ότι η «κωλοτούμπα» του θα γινόταν από όλους αντιληπτή. Και φυσικά, επειδή αυτές οι κωλοτούμπες δεν είναι αποδεκτές από την κοινωνία, οι ΑΝΕΛ θα υποστούν αναμφίβολα το πολιτικό κόστος, κυρίως όταν οι κατά το πλείστον πολίτες, θεωρούν ότι οι ιδεολογίες που έχει ο κ. Καμμένος δεν αρκετές για να τον καταστήσουν «δυνατό» να αφήσει την καρέκλα.



    ΣΧΟΛΙΑ