• Πολιτική

    Άναψαν φωτιές στο ΚΙΝΑΛ τα debates, τα οικονομικά κι ο… αλεξιπτωτιστής Μπίστης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Άναψαν φωτιές στο ΚΙΝΑΛ τα debates, τα οικονομικά κι ο… αλεξιπτωτιστής Μπίστης

    Νίκος Μπίστης


    Οι εκλογές για το νέο ηγέτη του ΚΙΝΑΛ πλησιάζουν, αλλά η εικόνα ως προς την έκβαση τους παραμένει νεφελώδης και τελεί υπό την μεγάλη αίρεση του μεγέθους και της σύστασης του εκλογικού σώματος, ενώ αρχίζουν και αναδεικνύονται οι παράμετροι που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα.

    Μία από αυτές είναι τα διαφαινόμενα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Σύμφωνα με τα όσα αρχίζουν και διακινούν από το περιβάλλον κάποιων υποψηφίων, ένα από τα θέματα προς συζήτηση πιθανώς να είναι και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Και ως προς αυτά, υποστηρίζουν, το θέμα δεν θα είναι μόνο το περιβόητο γυμναστήριο της Ιπποκράτους, αλλά οι αλόγιστες δαπάνες για μαζικές μετακινήσεις στελεχών και φίλων, για υπηρεσιακούς και μη λόγους – εδώ που τα λέμε, τέτοιου είδους χτυπήματα δεν θα είναι και τόσο «κάτω από τη ζώνη», γιατί οι αμαρτίες του παρελθόντος οδήγησαν μεταξύ των άλλων και στην ανάγκη μετονομασίας του κόμματος και αλλαγής ΑΦΜ.

    Στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι ο φόβος αυτής της συζήτησης είναι ο κύριος λόγος της κατηγορηματικής άρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για την διεξαγωγή των debates με διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, ενώ οι 5 συνυποψήφιοι του, κάνουν ότι είναι δυνατό για να διεξαχθούν τελικά οι τηλεμαχίες με τον πρώην πρωθυπουργό να συμμετέχει σε αυτές, έστω μέσω zoom. Πάντως, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι άγνωστο αν τελικά η ΕΡΤ φιλοξενήσει ένα debate μεταξύ των πέντε υποψηφίων (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Χρηστίδης, Γερουλάνος) που συμφωνούν στους όρους διεξαγωγής του, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, αν φιλοξενηθεί, σε περίπτωση που η ΕΡΤ δεν δεχθεί, σε ιδιωτικό κανάλι, ή αν δεν γίνει καθόλου.

    Η … εντυπωσιακή παρέμβαση Μπίστη

    Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός, προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον «εξωθεσμικών κέντρων» και της «δεξιάς», ως απάντηση στον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο, αλλά και στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για το παρασκήνιο γύρω από τα debates. Μίλησε για «κρούσματα παρεμβάσεων» στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, που στρέφονται εναντίον στελεχών της παράταξης μας και ιδιαιτέρως εναντίον του ίδιοι, «καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα άλλων κομμάτων».

    Επ’ αυτού, έκπληξη προκάλεσε η στήριξη που παρείχε στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Νίκος Μπίστης του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτηση του στα social media, υιοθέτησε τις καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού για «ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις» και εκτίμησε ότι επιχειρείται η «δολοφονία χαρακτήρα» του…

    Έγραψε ακριβώς: «Στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν αναμειγνυόμαστε στο ελάχιστο στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου όλοι οι υποψήφιοι αποκλείουν συνεργασία μαζί μας. Από την άλλη, όμως, πλευρά ένα όργιο ενορχηστρωμένων παρεμβάσεων είναι σε εξέλιξη. Από τον Αλιβιζάτο μέχρι τον Μπέο , με ενδιάμεσους τον Πρετεντέρη , την Γιαννακά , την Παναγιωταρέα και άλλους της ιδίας κοπής, επιδίδονται συστηματικά στην δολοφονία χαρακτήρα του Γιώργου Παπανδρέου. Σαν κάτι να φοβούνται, που ενοποιεί «σοβαρούς» και χυδαίους».

    Διαβάστε επίσης

    Παπανδρέου: Κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ



    ΣΧΟΛΙΑ